Exclusief voor abonnees

Haar eerste zoontje noemde ze "strijder" en op geboortekaartje prijkte een mitrailleur: portret van één van de IS-weduwen die België moet laten terugkeren

Tatiana Wielandt was in maart te zien in een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx.
VRT Tatiana Wielandt was in maart te zien in een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx.
Drie Antwerpse ­vrouwelijke Syriëstrijders worden wellicht woensdag samen met zes van hun kinderen vanuit Turkije naar België gerepatrieerd. Het gaat om Bouchra Abouallal (26), Nadia Baghouri (28) en Tatiana Wielandt (27). Bij aankomst zullen de vrouwen naar de ­gevangenis worden overgebracht, de ­kinderen zullen in het ziekenhuis worden onderzocht. Er wordt ­bekeken of de kinderen bij hun grootouders kunnen worden opgevangen. Hoe een Vlaams meisje uitgroeide tot een geradicaliseerde vrouw die twee keer naar oorlogsgebied trok met haar kroost.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
92 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dis Van Tendeloo

  Eén van de grote schuldigen is ook de wereldvreemde rechter in kortgeding.

 • marie-rose van der haeghen

  Wraakroepend , in wat voor een land leven wij ? Dit is hier het opvangcentrum voor terroristen en criminelen aan het worden , en wij maar belastingen betalen om dat krapuul te onderhouden .

 • Wilfried Ingels

  Ga eens naar andere landen zien hoe zij dat aanpakken want hier bakken jullie er niets van.Wie maakt hier zo een beslissingen.Kriminelen terug halen waar doen ze zoiets.Via advocaten pro deo dan nog door ons betaald.Zo een mensen zijn niet waard Advocaat te zijn.Een katje sturen ze terug en criminelen halen ze binnen.Kan mij iemand een land zeggen waar men dat doet.Hier zetten ze de wereld op zijn kop.

 • Jeroen Verplancke

  Een mooie voorbode wat er nog moet komen

 • rudi cowe

  In wat een land leven wij toch , da crapuul heeft ons land en de Belgen verfoeit tot en met . En nu komt da hier terug , beetje opgesloten worden met veel lux , binnen de kortste keren word gezegt dat ze een voorbeeld zijn en dan weer vrij en terug profiteren van al de voordelen voor dit soort volk Werk zullen ze ni vinden , want welke baas wil zo iets op zijn werk vloer . Dus de redt van hun leven profiteren van de Belgen