Haalt De Wever zijn kledinginspiratie uit ‘The Sound of Music’?

Bart De Wever en kapitein Von Trapp
Belga/RV Bart De Wever en kapitein Von Trapp
Het maatpak waarmee Bart De Wever vanochtend aan zijn woning cameraploegen te woord stond, zorgt voor gekte op Twitter. Twitteraar Arbiter vroeg de N-VA-voorzitter of hij soms de inspiratie heeft gehaald bij de familie Von Trapp uit ‘The Sound Of Music.’

 De Wever moet de tweet ook hebben opgemerkt.  Op het partijbureau van N-VA vroeg VTM-journalist Dirk Van den Bogaert of hij met de kleur van zijn das en kraag iets wou duidelijk maken. “Nee, het is het kostuum dat ik van de partij vooral niet mocht dragen. Je ziet er dan uit als kapitein Von Trapp, wat dan al snel kapitein Von Trapp-het-af  zou worden. Nu we vijf jaar geen verkiezingen hebben, draag ik het toch. Ik persoonlijk, vind het een prachtig kostuum, maar ik ben blijkbaar de enige met die mening in de partij”, repliceerde hij.

Het pak in kwestie draagt de stempel van de Antwerpse ontwerper Guy-David Lambrechts, een van de laatste echte kleermakers in de Scheldestad. Sinds zijn grondige vermageringskuur is De Wever er vaste klant. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  BDW is natuurlijk Christopher Plummer niet, maar de hetero-herenmode mag inderdaad een beetje kleurrijker worden, vind ik!

 • fred degret

  Die heeft blijkbaar veel geld om uit te geven aan "dure" pakken , telkens je hem ziet met een ander pak aan.

 • patrick kesteleyn

  Hahaha dit is te gek voor woorden

 • Louis Wu

  Niet alleen de kleding, ook de haar stijl :)

 • gilberte Vergaelen

  De Wever, Francken, Bourgeois , Jambon, Van Grieken, De Winter en Dries komen telkens uit een doosje. Mannen die mooi gekleed gaan hebben een pluim voor!