Haalbaarheidsstudie Oosterweeltunnel nog niet af

UNKNOWN

De technische haalbaarheidsstudie van de tunnelvariant voor de Oosterweelverbinding is nog niet opgeleverd. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Ze reageert daarmee op een artikel uit de krant Het Laatste Nieuws waarin stond dat uit de haalbaarheidsstudie zou blijken dat de tunneloplossing onhaalbaar zou zijn.

'Tunnels technisch niet haalbaar', dat was de krantenkop in Het Laatste Nieuws maandag. Uit de tussentijdse haalbaarheidsstudie zou blijken dat de vier tunnels die het Lange Wapperviaduct moeten vervangen, technisch haast onmogelijk zijn. Crevits liet verstaan dat de technische haalbaarheidsstudie nog niet is opgeleverd en dat er dus nog niets over gezegd kan worden. De CD&V-politica zei ook dat ze de verhalen in de kranten "betreurt".

Crevits herhaalde dat de regering nog voor het zomerreces de technische haalbaarheid van de tunnel zal toetsen en dat de regering tegen het einde van de zomer formeel zal beslissen of de Antwerpse ring nu effectief gesloten zal worden met een reeks tunnels of met een brug. (belga/adb)