Gynaecologe wil patiënte niet laten wachten: 1.050 euro boete

Illustratiebeeld.
belga Illustratiebeeld.
"De baby kon wachten, want het ging om een geplande keizersnede," klonk het deze middag op de Aalsterse politierechtbank. Daar werd een gynaecologe veroordeeld nadat ze met een snelheid van 88 kilometer per uur werd geflitst in de bebouwde kom.

"Mijn cliënte wilde haar patiënte niet laten wachten. De vrouw had al de nodige verdovingen gekregen," legde de advocate van de 48-jarige beklaagde uit. "Ze heeft haar tijd gewoon verkeerd ingeschat. We vragen dan ook een rijverval in het weekend of tijdens de vakantie," ging hij verder. "U wil een rijverval onder de middag?" grapte politierechter Peter D'Hondt nog, maar zijn vonnis was allesbehalve mild. De gynaecologe kreeg bovenop een rijverbod van 21 dagen een geldboete van 1.050 euro.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Andries

  d'hondt zou geen rechter mogen zijn. zijn beoordelingsvermogen is aangetast door zijn privé en hij wil wraak nemen op elke bestuurden die voor hem komt te staan. een blammage voor justitie die man. Weer een reden waarom rechters niet aangesteld zouden mogen worden, en weer een reden waarom ze continue moeten geevalueerd worden. ik voel zijn pijn, maar wraak is een gedachte van een kleine persoon. een klein persoon, is niet in staat recht te spreken.

 • Gaston Batsleer

  Als het dringend was, vordert de artse de MUG op die prioritair ter plaatse komt.

 • De Schuyter Luc

  Rechter Peter D'Hondt is emotioneel betrokken en zou als dusdanig geen politierechter mogen zijn. Zijn sarcasme is allesbehalve professioneel en niet op zijn plaats. Voor alle pilaarbijters: Snelheid is relatief.

 • Kelly scheerlinck

  D'hondt zou beter ontslag nemen. Da's pas ene voor in den bak te steken.

 • Christel Smet

  Zever van de gynaecologe, je wordt maar naar het OK gedaan als de dokter aanwezig is en niet als ze nog op komst is en een geplande keizersnede dan wachten ze zeker, een spoedkeizersnede is nog iets anders. En dit was met een epidurale dus het kindje was niet in gevaar maar zij heeft wel andere kinderen en mensen in gevaar gebracht met haar roekeloos rijgedrag.