Guy Vanhengel (60) denkt aan stoppen in loop van volgende legislatuur

BELGA
Brussels minister Guy Vanhengel wil bij de gewestverkiezingen in mei graag opnieuw de Open Vld-lijst trekken. Daarna zou hij de legislatuur echter niet uitdoen. Dat zegt hij in een interview met BRUZZ.

"Als ik de fakkel in goede omstandigheden kan doorgeven, ga ik niet meer voor vijf jaar", aldus Vanhengel. Wanneer precies en wie hem mag opvolgen, is nog niet duidelijk. "Dat is niet belangrijk. Wat telt is dat het liberalisme waarvoor ik me 40 jaar heb ingezet niet verkwanseld wordt."

Vanhengel moet natuurlijk eerst nog opnieuw verkozen worden. Vanhengel is 60 jaar en is sinds 2011 Brussels minister van Financiën. Dezelfde functie bekleedde hij ook al tussen 2000 en 2009. Tussendoor was hij federale vicepremier en minister van Financiën. In 2002-2003 was hij even Vlaams minister van Sport.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Op pensioen gaan en om zich bezig te houden aan Hengelsport doen...weet niet of er in de Dijle veel vis zwemt...

 • leppens victor

  Gefeliciteerd!Een pensioen om U tegen te zeggen,met naar goede gewoonte een paar vet betaalde mandaten en een bankkaart om de Brusselse sterren-horeca te sponseren. mvg.

 • Raoul Rouma

  Die heeft al lang zijn ziel verkocht aan de PS, zal wel een ernstige reden voor zijn.

 • Anne Callebaut

  Zijn zakken zitten ook vol,op naar de volgende NIETSNUT.

 • Rik Connaerdt

  Het soort liberalisme waar mr. Van Hengel zich zo voor heeft ingezet is eigenlijk een soort socialisme met lichtblauwe toetsjes. Als mensen na al die jaren liberalisme meer bijdragend de gemeenschap dan dat ze zelf overhouden dan zijn zijn vertelsels zelfs niet ironisch meer maar ronduit cynisch.