Guy D'haeseleer: “Meisje met hoofddoek komt mijn huis niet in”

De Ninoofse politicus met comedian Kamal Kharmach.
VTM Nieuws De Ninoofse politicus met comedian Kamal Kharmach.
Als de zoon van Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) een vriendin met hoofddoek zou hebben, zou dat meisje zijn huis niet in mogen. Dat heeft de Ninoofse politicus gezegd aan comedian Kamal Kharmach.

Kharmach gaat in aanloop naar de verkiezingen langs bij politici die hem intrigeren, deze week is dat Guy D’haeseleer. Kamal legde hem de hypothese vraag voor of een meisje met hoofddoek zijn huis zou binnen mogen. Het antwoord is kort en duidelijk: “Nee.” “Als iemand thuis drie keer per dag op zijn matje wil kruipen en allerhande gebeden wil prevelen richting Mekka, dan is dat goed voor mij. Maar dan moet hij mij ook mijn paasfeest laten vieren”, zegt D’haeseleer nog.
78 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • corto maltese

  Groot gelijk Guy, ik zie ook graag wie mijn woning binnenkomt!

 • Franky Vijverman

  Groot gelijk Guy!

 • Elke Van Nieuwpoort

  Niemand houdt u tegen he paasfeest te vieren. Toch? Dus waarover gaat dit?

 • Chris van Jasper

  Leef en laat leven!

 • Safia Zeitouni

  Als moslima, geboren en getogen in Vlaanderen, kan ik zeggen dat ik als kind ZELF pasen, kerstmis, e.d. heb gevierd. De moslimgemeenschap heeft Guy niets verboden of ontnomen. Ik word het echt beu van zo'n uitspraken. Typisch van iemand die zelf geen moslims kent en in zijn eigen fantasiewereld leeft.