Gsm-verkeer leidt naar doder kapster

Voormalige buurjongen bekent dat hij haar wurgde

Julie Quintens.
Bollen Julie Quintens.
De kapster uit Tienen die anderhalve week geleden om het leven gebracht werd, is gewurgd door haar vroegere buurjongen. Dat heeft Ben W. uit Boutersem bekend. De speurders kwamen hem op het spoor door het gsm-verkeer van slachtoffer Julie Quintens na te trekken.

Omdat Julie Quintens (24) de dader had binnengelaten in haar huis in Tienen, zocht de politie in haar directe omgeving. Ze ontdekten dat de vrouw recent contact gehad had met een man die in de straat van haar ouderlijke huis woont, in Boutersem. De twee waren vage kennissen, maar deelden een interesse: Julie had een diploma als schoonheidsspecialiste en Ben W. (25) had zich ingeschreven voor enkele cursussen aan een schoonheidsinstituut. Nu Julie voor haar stage als kapster een model nodig had, kwam ze bij Ben uit. Hij liet haar meermaals z'n haar knippen, zodat ze ervaring kon opdoen.

Vrijdagavond voerden speurders een huiszoeking uit bij Ben W., die in de boeien geslagen werd. Tijdens zijn verhoor heeft de twintiger bekend dat hij Julie Quintens gewurgd heeft. Maar waaróm de stoppen bij hem zijn doorgeslagen, blijft voorlopig een raadsel. "Hij verklaarde enkel dat hij in een impuls gehandeld heeft", aldus het parket.

"Dat we niet weten waarom Julie dood moest, is ondraaglijk", reageren de ouders van het slachtoffer. "Dat de dader in onze straat woont, maakt het alleen maar erger." Ben W. zit nu in de gevangenis op verdenking van doodslag. Morgen beslist de raadkamer over zijn verdere aanhouding.

"Nooit sprak Julie over die man. Waarom heeft ze hem binnengelaten?", vragen haar vrienden zich af. Lees het volledige verhaal in onze krant of in HLN+
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catt Chris

  Hij zal voor haar wel gevoelens gehad en gekregen hebben, uiteindelijk is zijn plan niet gelukt en met voorbedachte rade haar leven nam doordat het niet wederzijds was...rust in vrede.

 • robin verfaille

  Sorry,waarom heeft ze hem binnengelaten.Daar gaat het volgens totaal niet om.Als ze je willen vermoorden lukt dat altijd binnen of buiten. Verl sterkte aan de diep beproefde familie.Hopelijk komt dat monster nooit meer vrij.

 • Frans Peeters

  triest

 • Koen Zétrud

  Juist Guy Vermeulen!

 • luc rombauts

  tweemaal levenslang (water en brood) en niks wet lejeune