Grouwels: "Liever geen nieuw belangenconflict over B-H-V"

UNKNOWN

Indien het Brussels parlement op zijn beurt een belangenconflict inroept tegen de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde zal dat zorgen voor spanningen tussen de Franstalige en Nederlandstalige verkozenen, maar niet leiden tot een crisis binnen de Brusselse regering. Dat verklaarde Brussels minister Brigitte Grouwels vanmorgen op La Première (RTBF).
 
Grouwels hoopt nog altijd op een onderhandelde oplossing binnen de vier maanden, de duur van het lopende belangenconflict dat door het parlement van de Duitstalige gemeenschap werd ingeroepen, en een doorbraak over de financiering van het Brussels gewest.
 
Op de vraag wat er moet gebeuren wanneer het lopende belangenconflict is afgelopen zonder dat er een oplossing voor B-H-V is, stelde de CD&V-minister dat de Nederlandstaligen in het Brussels parlement "geen vragende partij" zijn om de procedure van het belangenconflict op te starten. Ze zullen zich wellicht onthouden of tegenstemmen. De Brusselse regering zal volgens Grouwels niet lijden onder de procedure omdat ze wordt opgestart om de beste oplossing te vinden. (belga/sps)