Grote Coronastudie peilt deze week naar (terugkeer van) vakantiegangers

REUTERS
Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen lanceren voor de zeventiende keer De Grote Coronastudie, de intussen tweewekelijkse enquête over hoe mensen omgaan met de coronamaatregelen en welke impact die op hen hebben. Ditmaal ligt de focus onder meer op de terugkeer van vakantiegangers uit het buitenland en op hoe contactonderzoek wordt ervaren.

"Nu we in ons land een tweede golf volop proberen in de kiem te smoren, is deelnemen aan de enquête nog steeds erg relevant", stellen de initiatiefnemers. "We gebruiken de data onder meer om de beleidsmakers te adviseren. Twee weken geleden namen in volle zomerperiode bijna 37.000 mensen deel aan de studie, een bewijs dat ook de bevolking zich de ernst van de zaak realiseert."

Tijdens de zestien voorbije edities samen werden meer dan 2,5 miljoen bevragingen ingevuld. Daaruit blijkt onder meer dat het sluiten van de scholen het moeilijkst viel bij de bevolking, stellen de onderzoekers. Bijna de helft zegt het daar moeilijk of heel moeilijk mee gehad te hebben. Ook met het stilleggen van het sport- en verenigingsleven en met de beperkingen voor horeca en evenementen hadden velen het moeilijk. 

Winkelen

Dat winkelen gepaard ging met beperkingen stoorde ons blijkbaar minder. Ook de bubbelrichtlijn en de vraag om anderhalve meter afstand te houden, werd maar door een minderheid als lastig ervaren.

De Grote Coronastudie valt zoals steeds terug te vinden op www.corona-studie.be. De bevraging valt nog tot vanavond 22 uur in te vullen. 

Lees ook: Biostatisticus Geert Molenberghs: “We mogen ons niet laten verblinden door lokale daling van besmettingen in Antwerpen” (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Vandenbergh

    Wachten tot na het verlof... als iedereen terug thuis is.

  • Ingrid Vlamynck

    De grote Corona studie is duidelijk niet voor iedereen bestemd om in te vullen, heb het geprobeerd. Zoals gewoonlijk vallen wij: alleenstaanden met een spierziekte en hulpbehoevend zijn, weeral uit de boot. Tellen wij nu echt niet mee of zijn wij zoals altijd niet meer dan een getal ?!! Ben dit werkelijk beu !!

  • Danny Govaerts

    Dat ze maar controle punten op zetten in de luchthaven. We willen de invoer van het virus niet meer zo als Maggie het bij de resten golf verwaarloost en verprutst heeft. Bij het minste vermoedden in quarantaine en testen veel testen.