Grote actie tegen prostitutie op 'Chaussée d'Amour'

Verschillende politiediensten, lokaal en federaal, hebben afgelopen nacht een grootscheepse Euregionale controleactie gehouden gericht op prostitutie. In Sint-Truiden kreeg op de 'Chaussée d'Amour', de Luikersteenweg, een tiental bars het bezoek van agenten. Er werden diverse processen-verbaal opgesteld.

De actie richtte zich vooral op de bestrijding van de mensenhandel, de naleving van de vreemdelingenwetgeving en de naleving van de sociale wetgeving. De inspectie- en politiediensten controleerden niet alleen de privéclubs en bars, maar ook de klanten. Meer dan 140 politieagenten uit de hele Euregio Maas-Rijn namen aan de actie deel, die gevoerd werd in opdracht van de 'NeBeDeAgPol', een Euregionale politievereniging. Ook de bevoegde parketten, en de diensten voor arbeidsinspectie en vreemdelingenzaken van de verschillende landen werden ingezet.

In België hebben de politiediensten van Hasselt, Sint-Truiden, Luik, Grâce-Hollogne, Awans, Verviers en Eupen bars en clubs gecontroleerd. In Duitsland was het de politie van Aken en Heinsberg en in Nederland ging het om de politie Limburg-Zuid die gelijktijdig controles hielden. Dankzij de uitwisseling van verbindingsambtenaren konden informatiegegevens tot het internationale niveau meteen verwerkt worden. Het EPICC (Euregio Police Info Cooperation Center) in het Nederlandse Heerlen fungeerde als gemeenschappelijk centrum voor coördinatie en interventie.