Grote actie tegen drugs: drie cannabisplantages opgerold in de Kempen

Nederlanders van 25, 27 en 38 jaar opgepakt

Toon Verheijen

Speurders van de FGP Turnhout zijn vanmorgen op drie adressen binnengevallen waar vermoedelijk cannabisplantages waren ondergebracht. 

Dat gebeurde onder meer in de Gelmelstraat in Hoogstraten, de Noordheuvel in Gooreind-Wuustwezel en op nog een derde adres in Loenhout (Wuustwezel). De plantage in Gooreind was de grootste met zo'n 2.500 planten. In Loenhout waren dat er 621 en in Hoogstraten 515. Daarnaast werden ook honderden bloempotten aangetroffen waaruit de planten al geoogst waren. Er zijn drie Nederlanders van 25, 27 en 38 jaar opgepakt. Zij moeten nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. 

Grote actie in Nederland

Opsporingsdiensten hebben overigens op verschillende plaatsen in Zuid-Nederland een grote actie gevoerd tegen de productie van synthetische drugs. In tientallen plaatsen in Brabant en Limburg hebben speciale teams van de politie invallen en doorzoekingen gedaan. De invallen in ons land gebeurden op vraag van Nederland.

In onder meer Waspik, Tilburg, Mariahout en Weert vielen de opsporingsdiensten panden binnen. Daarbij zijn grondstoffen en materialen aangetroffen die worden gebruikt voor het maken van synthetische drugs. Vijf mannen zijn aangehouden, van wie de drie in België. Ook zijn vier vuurwapens aangetroffen en 850 patronen. Verder zijn twee auto´s een camper, een boot en contant geld in beslag genomen.

Toon Verheijen
Toon Verheijen
Toon Verheijen
Toon Verheijen2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anna Vandenberg

    Wie gebruikt die duizenden kilo's drugs die in België verhandeld worden, niet alleen de marginale druggebruiker zoals ze doen geloven. Ze maken toch graag studies dat ze testen afnemen bij politici en op mondaine feestjes.

  • Dieter Van Genechten

    Tegen drugs... en dan rollen ze een cannabisplantage op. En een echte drugs??