Grootvader krijgt lichte straf voor misbruik van jonge kleindochter

Thinkstock
Een zestiger is op de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot vier jaar met uitstel. Die straf krijgt hij voor seksueel misbruik van zijn kleindochter. Het kind was nog geen tien jaar oud toen haar opa de feiten pleegde.

De 60-jarige Roeselarenaar verklaarde begin vorig jaar zelf aan een agent dat hij zijn kleindochter een zevental jaar eerder had misbruikt. Hij had toen een alcoholprobleem dat bijdroeg aan zijn handelingen. De man stapte naar de politie nadat hij hoorde dat zijn kleindochter op school werd gepest. Zij had op school verteld over de feiten en daarna waren de pesterijen begonnen.

Hij verklaarde ook spontaan dat hij een van zijn dochters nog misbruikt had en zelf slachtoffer was geweest van seksueel misbruik door zijn eigen vader. De rechtbank verleende de gunst van het uitstel voor de vier jaar celstraf, als de man zich houdt aan een negental strikte voorwaarden.

De grootvader wordt tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet en blijft vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.