Grootvader (78) riskeert 4 jaar cel voor misbruik autistische kleindochter

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Een 78-jarige grootvader uit Brugge riskeert 4 jaar cel voor het misbruik van zijn autistische kleindochter. De feiten speelden zich in april 2016 af in het appartement van de man. Het meisje was op dat moment 20 jaar, maar heeft door een zware mentale beperking het denkvermogen van een kind. 

“Omdat ze pijn had aan haar knie, stelde hij haar een massage voor”, sprak de procureur. “In werkelijkheid moest ze zich volledig uitkleden. De beklaagde was zelf ook naakt en bepotelde het slachtoffer helemaal. Uiteindelijk moest ze samen met hem in bad om de massageolie te verwijderen, zodat haar moeder niets zou merken. Het meisje werd bovendien al eens zwaar misbruikt door haar vader en beklaagde wist dit maar al te goed.” 

De grootvader probeerde in het verleden ook al eens zijn andere kleindochter te misbruiken. Zij kon zich verweren, maar moest van haar opa wel foto’s van naakte vrouwen klasseren op zijn computer. 

De man zelf beweert niet te weten wat hem bezielde. Hij barstte in de rechtbank in tranen uit. “Ik schaam me enorm. Dit zal nooit meer gebeuren”, klonk het. Op 3 december doet de rechtbank uitspraak in de zaak.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Meeuwissen

  4 jaar te weinig voor de rest van zijn leven alleen in een donkere cel

 • jef Joossens

  Je leest nogal wat op de dag van vandaag. Ga dan naar de hoeren en blijf met je poten van kinderen en gehandicapten. Gewoon ziekelijk.

 • Dirk Sonck

  Dat zal inderdaad niet meer gebeuren 25 jaar bak. Wat een gore venten.

 • Ellen Debord

  Ziekelijke mensen.

 • marissa declerck

  Wat een wereld!!!!!!