Grootscheepse zoekactie in Gooik in oude verdwijningszaak

Mozkito
De Cel Vermiste Personen van de federale politie houdt al de hele dag een grootscheepse zoekactie in en rond een boerderij in Gooik. Volgens het parket Halle-Vilvoorde gaat het om een zoekactie die kadert in een oude verdwijningszaak en is het vooral de bedoeling een aantal zaken te verifiëren. Over welke verdwijningszaak het gaat, kan het parket voorlopig niet meedelen. Wel zouden er tot nog toe geen mensen opgepakt zijn.

De zoekactie van de Cel Vermiste Personen begon deze voormiddag op een boerderij langs de Hoevestraat in Gooik. De verschillende gebouwen en het terrein errond werden aan een grondig onderzoek onderworpen. De speurders trokken ook naar een terrein aan de Drie Egyptenbaan en hielden daar een zoekactie. Het is voorlopig onduidelijk of de zoekacties iets hebben opgeleverd.

Evenmin is duidelijk naar wat de speurders precies op zoek zijn. In het veld aan de Drie Egyptenbaan is op 4 mei wel het lijk gevonden van de 62-jarige Georges Appelmans. Het lichaam van de man uit Ninove, die op 8 februari verdwenen was, lag in een waterput en het gerecht heeft nog niet kunnen uitsluiten dat er kwaad opzet met het overlijden gemoeid was.

Een ander openstaand dossier uit Gooik is de verdwijning van volleyballer Stephen Shittu. De toen 39-jarige man, die in de Gooikse deelgemeente Oetingen woonde, verdween op 6 april 2012 spoorloos nadat hij thuis vertrokken was met zijn quad richting zijn garagist in Denderwindeke. Verschillende zoekacties en oproepen naar getuigen hebben nooit enig resultaat opgeleverd.