Grootouders voor het Klimaat roepen op om donderdag massaal te betogen na teleurstellende opkomst op vorige mars

'Grootouders voor het klimaat’ in Luik.
BELGA 'Grootouders voor het klimaat’ in Luik.
De Grootouders voor het Klimaat roepen in een open brief op om donderdag 11 april in Brussel massaal de dertiende "Mars voor een betere toekomst" van Youth for Climate bij te wonen. Ze willen de jongeren, hun kleinkinderen, een extra hart onder de riem steken, nadat het protest de afgelopen week enigszins uitdoofde en er volgens de politie slechts vijfhonderd betogers aanwezig waren.

Boegbeeld Anuna De Wever gaf na de mars op 4 april toe dat ze wel rust konden gebruiken, maar toch gaan ze door tijdens de paasvakantie. De jongeren zijn namelijk nog niet tevreden. De politici tonen nog niet genoeg ambitie.

"Omdat de jongeren al dertien weken hun acties volhouden, krijgen ze het moeilijker. Velen zijn ook erg ontgoocheld door de weinig hoopgevende houding van de beleidsmensen. Daarom gaan ze proberen om tijdens de paasvakantie zoveel mogelijk grootouders mee te brengen. En grootouders kunnen de dappere klimaatspijbelaars steunen door met hun jonge kleinkinderen te komen", klinkt het in de open brief van de Grootouders voor het Klimaat.

Ze roepen op om donderdag 11 april met zoveel mogelijk oma's en opa's deel te nemen aan de klimaatmars in Brussel. Wie zijn kleinkind niet kan meenemen, wordt gevraagd een foto van hem of haar mee te dragen. 

Bekijk ook:
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Die grootouders zijn beroepsbetogers, zijn tegen alles, maar van mijn auto blijf je af !

 • Peeters Freddy

  Mijn zullen er niet zien daar,na 45 jaar werken geniet ik van het leven en de luxe waar ik voor gewerkt heb en dat pakt niemand mij af.

 • Ivo Moons

  Vorige week nog gelezen, auto vd toekomst moet rijden op elektriciteit, om het tekort aan elektriciteit op te vangen gaan we investeren in een gascentrale die evenveel uitstoot als al het autoverkeer in België, m.a.w. je lost er niks met op. Het klimaat kan je niet veranderen, het milieu wel en dat begint bij uzelf, eet enkel sezoensprodicten uit eigen land, ga niet op reis of naar festivals maar speel thuis met de kaarten, laat je auto vaker thuis, en zorg dat het geboortecijfer daalt .

 • Jan De Bisschop

  Vergeet het klimaat, denk aan het milieu.

 • Edwin Van den Broeck

  Klimaat kan m'n niet veranderen. Dit heeft te maken met de positie aarde zon, de hellingshoek van de aarde en de zonneactiviteit. Zelfs H2O heeft meer invloed dan CO2. De vraag is wie heeft er voordeel bij deze CO2-leugen.