Groot succes: eerste sushifestival lokt 10.000 mensen

Thinkstock
Het eerste sushifestival van ons land heeft dit weekend ongeveer 10.000 mensen naar de Japanse tuin in Hasselt gelokt. Het festival was een initiatief van vier studenten en was in slechts drie uur tijd helemaal uitverkocht. Er was zelfs zoveel belangstelling dat ze besloten om nog een tweede dag in te lassen. 

Honderden mensen stonden vandaag in de rij om te proeven van de verschillende soorten sushi. Daarnaast kon je ook zélf sushi leren rollen in korte workshops.

Het sushifestival was een initiatief van vier studenten communicatiemanagement van de hogeschool PXL. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het event enkel vandaag zou plaatsvinden, maar de organisatie besloot om de deuren al een dag vroeger te openen.

De belangstelling was dan ook enorm: in een mum van tijd waren er meer dan 26.000 geïnteresseerden op Facebook en de 2.800 tickets voor het sushifestival waren op slechts drie uur tijd helemaal uitverkocht.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Ongena

    Je hebt er zo van die dingen tussen zitten met zo een walgelijke zeepsmaak! Heb het ook eenmaal geprobeerd en het zal er bij blijven.

  • guido vermeyen

    10 jaar geleden draaide ik al "sushi"..wasabi, nori, met soya saus met wasabi straffe kost. rijstazijn en zout...kost een fractie wat je betaalt in winkel.

  • raf peeters

    Heb me steeds afgevraagd wat men nu zo geweldig vind aan een handvol rijst ge-vuld met een of ander toespijs die je met een loep moet gaan zoeken ,nul smaak heeft en als je al smaak wil met een of ander zoetzuur sausje moet opsmukken ,bovendien is het helemaal niet zijn geld waard.Heb het uit nieuwsgierigheid het eens geprobeerd ,'t is bij proberen gebleven.