Groepsverkrachtingen nemen toe in ons land, grootste stijging in Antwerpen

thinkstock

De politie heeft vorig jaar opnieuw meer feiten van groepsverkrachting geregistreerd nadat het aantal gedurende vier jaar naar omlaag ging. In 2016 ging het om 211 feiten tegen 189 in 2015. Het jaar voordien werden 201 feiten vastgesteld, in 2013 233 en in 2012 258. Zo blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een schriftelijke vraag van Nele Lijnen (Open Vld).

De meeste groepsverkrachtingen werden vorig jaar in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Hoofdstad (45) geregistreerd, gevolgd door Antwerpen (41), Luik (21) en Henegouwen (16). Ook de stijging in 2016 is vooral te wijten aan de toename in Antwerpen (van 18 tot 41), Brussel-Hoofdstad (van 38 tot 45) en Waals-Brabant (van 2 tot 10). In Oost-Vlaanderen (van 25 tot 13) en Luik (van 28 tot 21) was er een duidelijke afname. 
61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel hayen

  De verandering werkt.

 • guido vermeyen

  En wat zegt Besien hierover ? die gasten moeten hier nog wennen, beetje geduld graag.

 • William Bonny

  Jan Janssens Moeten stoppen omdat ze geen 20 euro hadden pppfffrf Dat ze zoals vele andere jongeren eerlijke karweitjes doen om aan wat zakgeld te komen Zodat ze zich ook iets meer kunnen permitteren Maar nee t zou weer teveel gevraagd zijn van hen hè T brengt zoveel niet op als met drugs Bijgevolg maar heel mager argument&excuus van jouw hoor

 • an debo

  Onwaarschijnlijk erg !!!

 • Joske Vermeulen

  Als men deze cijfers gaat vergelijken met de instroom van (bepaalde) mensen van vreemde origine, vind men wel degelijk een link. Als men deze instroom strenger zou controleren en opvolgen, zaten die cijfers zéér waarschijnlijk nog in een dalende lijn. Maar dat mag je in een politiek correct België niet zeggen of schrijven hé.