Groep oud-strijders van voetpad gemaaid in Marke: 2 doden en 10 gewonden

JVK
Bij een ongeval in de Markekerkstraat in de Kortrijkse deelgemeente Marke zijn iets na tien uur vanochtend twee doden en tien gewonden gevallen. Een zwalpende auto reed op het voetpad in op een groepje leden van verenigingen die zich inzetten voor het herdenken van de oorlogsslachtoffers.

Er stond een plechtigheid ter inhuldiging van een monument op het programma. Maar iets over tien uur kwam een wagen uit het centrum van Marke, die plots van de rijbaan afweek. Hij reed in op een groepje oudstrijders en brandweermannen, die klaar stonden voor de stoet. Wellicht werd de automobilist onwel.

Voor de aanrijding reed de wagen al zo'n honderd meter over het trottoir. Na de botsing reed de wagen nog verder en kwam tweehonderd meter verder tot stilstand tegen de gevel van een woning.

De twee doden zijn mannen van 87 en 67 jaar oud. De oudste man overleed ter plaatse, elf anderen zijn naar ziekenhuizen overgebracht. De tweede man is in het ziekenhuis van Kortrijk overleden. Vier gewonden kunnen het ziekenhuis al verlaten, de anderen zijn buiten levensgevaar maar zullen de nacht wel in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

De aanrijder is een man van 53 jaar die net zijn moeder had bezocht in het rust- en verzorgingstehuis. De wagen raakte eerst een vrouw met zijn spiegel alvorens wat verder op de groep in te rijden. Getuigen zagen de automobilist met zijn hoofd op het stuur liggen. Hij had niet gedronken noch drugs genomen. Het parket heeft een deskundige aangesteld en een dokter om de automobilist te onderzoeken.  
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels