Groene uitnodigingskaart autokeuring verdwijnt in 9 stations

UNKNOWN

Het centrum voor technische automobielinspectie AutoSécurité heeft voor zijn negen keuringsstations de bekende groene uitnodigingskaart voor de technische autokeuring vervangen door een nieuw model met een groter formaat. AutoSécurité is een lid van de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuringen en rijbewijs (GOCA).

Positieve proef
De nieuwe uitnodigingen worden al sinds januari verstuurd en vormen een proefproject dat na een jaar geëvalueerd zal worden. "AutoSécurité wil zich met de nieuwe uitnodiging profileren tegenover de andere GOCA-leden en klanten meer en duidelijke informatie verschaffen", aldus Paul Claes, die benadrukt dat AutoSécurité tot vandaag niets dan positieve reacties ontving over de nieuwe uitnodiging.

Even wennen
Claes geeft wel toe dat de nieuwe vormgeving voor verwarring kan zorgen bij mensen die gewoon zijn aan de oude kenmerkende groene uitnodigingskaart. Het is volgens hem dan ook belangrijk dat klanten goed geïnformeerd worden en gewend raken aan de nieuwe uitnodiging.

AutoSécurité heeft een territoriale bevoegdheid die zich over 15 procent van het nationale gebied uitstrekt en voert jaarlijks ruim 1,4 miljoen technische keuringen uit. De keuringsstations van AutoSécurité bevinden zich in Rotselaar, Tienen, Waterloo, Mont-Saint-Guibert, Hannuit, Belgrade (Namen), Aye, Onhaye en Bièvre. (belga/sd)