Groen-volksvertegenwoordiger gebruikt Arabisch in tweet, en oogst daarmee ook flink wat kritiek

.
Twitter .
De wijze waarop Groen-volksvertegenwoordiger Jessika Soors op Twitter reclame maakt voor de ‘nationale dialoog’ die de Groenen morgen in het Federaal parlement houden, is… opvallend. Soors ondertitelde haar Nederlandstalige videopost waarmee ze alle geïnteresseerde burgers uitnodigt deel te nemen, in het Frans en… het Arabisch.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Arabisch als derde ‘landstaal’ in plaats van het Duits, het werd op Twitter niet door iedereen in dank afgenomen. Soors, bekend als voormalig Vilvoords deradicaliseringsambtenaar, kadert dit als een bewuste keuze: “Om zoveel mogelijk mensen op een zo laagdrempelig mogelijke manier te betrekken. Ik wil tonen dat iedereen welkom is in het parlement, om mee inspraak te geven in onze politiek. Ik zal alle talen spreken die ik ken om maximaal burgers bij politiek te betrekken. Deze keer was dat Nederlands, Frans en Arabisch. Volgende keer doe ik het in Spaans en Russisch.”

De ‘Union of the State’ zelf - een dialoog over hoe ‘het België van morgen’ eruit moet zien - is een knipoog van Groen en Ecolo naar het uitblijven van de ‘State of the Union’, de toespraak die de eerste minister normaliter jaarlijks op de eerste dinsdag van oktober houdt.

Op Twitter krijgt Soors heel wat kritiek:
242 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jelle Van Loon

  Dat je niet akkoord bent met de aanpak van mevrouw Schoors is 1 ding? Maar reageren met plat racisme?? "een volk van bommenleggers.." Serieus? En dat mag hier gewoon blijven staan??

 • Liliane Vervliet

  Goed zo Rene Peeters!

 • Rene Pieters

  @Gino Denil U kent blijkbaar de grondwet niet inzake talen. Art. 4 België omvat 4 taalgebieden : het Nederlandse taalgebied, het Franse taalgebied, het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad en het Duitse taalgebied. Elke gemeente van het Rijk maakt deel uit van een van deze taalgebieden. Arabisch en andere talen horen daar niet bij. Ter info: ik ben een conservatieve rechtse Vlaams nationalist die de Belgische Grondwet op zijn duimpje kent, ik ben geen N-VA of VB-er wel Vlaming pure sang.

 • vanaeken jokke

  Een volk van bommenleggers en daar gaat de groen madam het voor opnemen.Tot ze een van de dagen eens klop krijg als ze durft buiten komen tenminste.Dan zal het wel aan NVA liggen dat de veiligheid niet gegarandeerd is in Brussel.

 • Jean Lazoore

  Dat weten we al lang van die partij, het probleem is dat velen dat ( nog ) niet willen geloven.