Groen vernietigend voor N-VA: "De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken”

Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo.
BELGA Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo.
De groene oppositie is niet te spreken over de demarche van regeringspartij N-VA. "N-VA stort land in een crisis. De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken", tweet Kamerfractieleider Kristof Calvo. Hij reageert daarmee op de aankondiging dat N-VA zich uit de regering gezet acht indien premier Charles Michel morgen naar Marrakech vertrekt.

N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak klare taal. Stapt Michel op het vliegtuig richting de VN-conferentie, dan vertrekt hij als premier van de huidige Zweedse coalitie, maar landt hij ter plaatse als premier van de "Marrakech-coalitie".

“Was dus geen Marrakech-coalitie, maar een coalitie van menselijkheid & samenwerking. Blijkbaar wil @de_nva daar geen deel (meer) van zijn", reageert Calvo op twitter. "N-VA stort land in een crisis. De kracht van verandering is de kracht van vernieling gebleken. Weinig opgebouwd, vooral afgebroken. Tevreden dat breed front deze week 'stop' heeft gezegd. Nu zo snel mogelijk weer vooruit.”

 Ook Groen-voorzitter Meyrem Almaci trekt hoge ogen bij de beslissing van N-VA. "2 jaar stilzwijgend het pact laten passeren, dan 3 weken het land gijzelen om vervolgens geen enkele verantwoordelijkheid voor deze schertsvertoning te willen nemen: N-VA kan dat", besluit zij.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • josé De Mulder

  Hij moet maar eens voorbeelden geven van dat afbreken .Het was in de laatste 2 jaar dat ik werkte duidelijk zichtbaar op de weddestrook dat er geld bijkwam en dat door de taksshift , ook minder te betalen op de jaarlijkse belastingbrief, en dat was al lang geleden .In .Groen is ook niet te horen nu de regering beslist heeft de brandstofprijzen niet te indexeren .Diesel zorgt toch voor fijn stof en vervuiling ?

 • gina duribreux

  groen in 2019 mei zal zwarte zondag zijn waar jou partijen aan de schuld ligt bravo maar telaat

 • roger reniers

  het zijn allemaal dezelfde graanprikkers, waarom moeten we nog stemmen

 • Eric Van den Bergh

  Calvo is een verarming voor de politiek, triest figuur. Slechts 20% van de stemmen voor groen, bij de gemeenteraadsverkiezingen, kwamen van autochtone Belgen, stelt dus niets voor, en bewijst dat groen eerst voor migranten is. Daarom zijn ze pro migratiepact.

 • Iwan Cornet

  Ik kan da manneke echt nimeer zien. Die DENKT de wereld te verbeteren, maar hij maakt alles alleen maar moeilijker. Als je altijd links zit dan zijn de mensen snel rechts. ongelooflijk