Groen pakt uit met sociaal experiment in campagne: "Wat als twee wildvreemden elkaar ontmoeten"

Screenshot
Groen pakt op twee weken voor de verkiezingen uit met een sociaal experiment: "Wat als twee wildvreemden elkaar ontmoeten?" 

In Mechelen, de thuisstad van boegbeeld Kristof Calvo, pootte de partij een koffiehoekje neer, 'de samenliving'. Ze sprak vreemden aan om met elkaar in gesprek te gaan. Zoals Jef en Medi. De ene een oudere blanke man, de andere een jonge man met een migratieachtergrond. 

Om de gesprekken op gang te trekken voorzag de partij wel een paar vragen. Zoals: "wat is uw kleine geluk." Of: "Wat is uw droom." En: "Wat is je meest droevige herinnering?" Die vragen zorgen voor een paar emotionele momenten. Zo vertelt een jong meisje aan een grootmoeder hoe ze in februari haar vader verloor. De tranen vloeien wanneer ze er aan terugdenkt, en de grootmoeder haalt snel een zakdoekje boven. Achteraf stelt ze dat "ze er precies een kleindochter bij heeft gekregen." 

De partij zweert dat ze de mensen in het filmpje niet heeft uitgekozen. "We hebben onze 'living' daar neergezet en omstaanders kwamen kijken", aldus woordvoerder Jonas Dutordoir. "Die hebben we uitgenodigd om even te gaan zitten en in gesprek te gaan met elkaar. Als je het filmpje bekijkt, dan weet je dat je dit niet in een script kan neerschrijven." 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Als oppergraaier en paragnost van de beurs, Karel De Gucht het zegt: De integratie is mislukt...zelfs als het van hem komt, kun je dit niet negeren. Wat heeft groen anders te zeggen, zogezegd progressief...eerder naiëf zou een betere omschrijving zijn van hun kortstondige opflakkering ...hopelijk blijven de weldenkende mensen nuchter op de verkiezingsdag.

 • alois philipsen

  Dat die andere partijen daar nog niet hebben aan gedacht om op deze manier alle problemen op te lossen.

 • lieve vanderstraeten

  Gaat ge na de verkiezingen daar ook nog mee verder, of wordt het dan opgedoekt.

 • Gilbert Vermeersch

  De zoveelste Groene bedriegerij..

 • HUBERT VANHOVE

  Het lijkt mij eerder het zoveelste praatprogramma en wat inspelen op de emoties maar niets heeft te doen met de problemen in de stad of gemeente