Groen!: "Onverdoofd slachten in strijd met Koran"

UNKNOWN

Groen!-Kamerlid Meyrem Almaci reageert geschokt op de beelden die dierenrechtenorganisatie Gaia gisteren verspreidde over het onverdoofd ritueel slachten van dieren. "Een dier op deze manier slachten is in strijd met de Koran", stelt Almaci. Zij pleit zelf voor verdoving bij rituele slachtingen en roept de moslimgemeenschap op om mee het debat aan te gaan.
 
"Dieren zijn geen producten"
Almaci betreurt het onverdoofd slachten van dieren. "Dieren zijn geen producten, maar levende wezens. Dat hier economische overwegingen boven dierenwelzijn primeren, is onaanvaardbaar en in strijd met de geest van het offerfeest, waar uitdrukkelijke criteria bestaan voor het slachten van een dier", stelt Almaci. "Zo mag het dier zeker niet te jong zijn, zo min mogelijk pijn lijden en moet een gebed opgezegd worden voor de ziel van het dier."
 
Volgens Almaci moeten de moslimgemeenschappen in ons land mee opkomen voor een diervriendelijke manier van ritueel slachten. Zelf pleit ze voor het verdoven van dieren, naar het voorbeeld van Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk. (belga/svm)

Meyrem Almaci.
UNKNOWN Meyrem Almaci.