Groen licht voor nieuw opslaggebouw kernafval in Tihange

Kerncentrale Electrabel langs de Maas in Tihange.
Photo News Kerncentrale Electrabel langs de Maas in Tihange.
Waals minister voor Ruimtelijke Ordening Willy Borsus (MR) heeft groen licht gegeven voor de bouw van nieuw pand voor de opslag van kernafval in Tihange. Dat gebeurde na een gunstig advies van de adviescommissie, meldt La Libre donderdag op haar website.

De gemachtigde ambtenaar had de vergunning in oktober geweigerd, maar uitbater Engie Electrabel ging hiertegen in beroep bij de minister. Borsus besliste uiteindelijk na een positieve beslissing van zijn administratie de stedenbouwkundige vergunning af te leveren zoals de beroepscommissie had geadviseerd.

De uitbater van de kerncentrale voorziet een gebouw van 90 op 36 meter op te trekken waarin 117 containers met een maximale hoogte van 6 meter kunnen worden opgeslagen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • George Baaths

  En dit is milieu vriendelijk tot er eentje maar open scheurt

 • Philippe Schotte

  Allemaal gioed en wel maar wanneer gaan ze eens werk maken van de duizenden vaten die gestort zijn op de bodem van de oceanen ??

 • Kjelt Van de Broeck

  Prachtig! Nu nog enkele nieuwe kerncentrales waar we allen naar snakken! De ogen gaan eindelijk open.

 • rudi berghmans

  groen ? waar zitten ze nu , met dank aan de elektrische wagens

 • danielle vandamme

  En ze weten nog niet eens wat de gevolgen van kernaanval zal zijn. In Finland droppen ze dit diep ondergronds. Wat een bende onkundigen zijn hier mee bezig !!!