Groen! kijkt "vol vertrouwen" uit naar verkiezingen

UNKNOWN

Voor Groen! is het duidelijk: "Ons land gaat naar verkiezingen". De voorbije drie jaar is er van de federale regering op geen enkel moment een ploeg gesmeed, analyseert voorzitter Wouter Van Besien. "Ons land heeft nood aan ander en beter. Het is nu aan de kiezer om zich uit te spreken. Groen! kijkt er alvast vol vertrouwen naar uit."
 
De Vlaamse groenen staan, met het zicht op verkiezingen, naar eigen zeggen sterk in hun schoenen. "Terwijl de federale regering de voorbije drie jaar dossier na dossier verknoeide, heeft Groen! zich steeds constructief opgesteld, eigen voorstellen ingediend en zelfs haar nek uitgestoken om mee te helpen zoeken naar een oplossing voor B-H-V".
 
Geprezen door vriend en vijand
De regering beet keer op keer haar tanden stuk op elk dossier dat haar werd voorgelegd, vindt Groen!, terwijl "de groene parlementsleden, zowel in de Kamer als in de Senaat, steeds nieuwe voorstellen op tafel legden. De federale klimaatwet, een wetsvoorstel voor het optrekken van de minimumpensioenen, het oprichten van een parlementaire onderzoekscommissie fiscale fraude. De groene inbreng werd door vriend en vijand geprezen", klopt Groen! zichzelf op de borst.
 
Volgens voorzitter Van Besien bestaat de corebusiness van zijn partij erin "constructief mee te helpen zoeken naar oplossingen". Ook prijst hij het "sterk programma" van de partij voor de problemen van vandaag: "de vergrijzing, de toenemende armoede, onze verouderde industrie die dringend moet vergroenen, het klimaatprobleem..."
 
Als "constructieve en inhoudelijk sterke partij" heeft Groen! de voorbije maanden getoond dat het antwoorden verkiest boven gestook, besluit Van Besien. (belga/sps)