Groen en sp.a met progressief project tegen De Wever in Antwerpen

Vlnr. Wouter Van Besien (Groen), Tom Meeuws (sp.a) en huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA).
Belga, photo news Vlnr. Wouter Van Besien (Groen), Tom Meeuws (sp.a) en huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA).
De partijen Groen en sp.a gaan in Antwerpen samen een front vormen tegen de N-VA van burgemeester Bart De Wever. De gesprekken die de Antwerpse sp.a-voorzitter Tom Meeuws en Groen-fractieleider Wouter Van Besien al enige tijd in alle stilte voeren, moeten leiden tot een brede kieslijst waarop ook niet-politici een plaats kunnen krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat progressief project moet Bart De Wever uit Het Schoon Verdiep jagen, schrijft Gazet van Antwerpen.

De gesprekken die de Antwerpse sp.a-voorzitter en de Groen-fractieleider nu al een tijdje voeren, moeten leiden tot een consensus over één kieslijst. Daarop zal er ook plaats zijn voor niet-politici, kandidaten uit het middenveld, verenigingen, ondernemers en opiniemakers. Het woord 'kartel' wordt daarbij geschuwd. Er wordt veeleer gesproken van een 'bondgenootschap'.

Het lijsttrekkerschap zou volgens Gazet van Antwerpen toekomen aan Wouter Van Besien. Beide oppositiepartijen geven zichzelf tot na de zomervakantie om te landen.