Grimmige sfeer in Antwerpen na WK-match: parlementslid opgepakt voor negeren vuurwerkverbod

Op de Antwerpse Dageraadplaats werd de sfeer al snel grimmig na het verlies van de Belgen tegen de Fransen in de halve finale van het WK. Teleurgestelde supporters staken Bengaals vuurwerk af temidden zo’n 4.000 toeschouwers. Open Vld'er en Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz werd gearresteerd omdat hij het vuurwerkverbod had genegeerd.

Enkele agenten kwamen aanvankelijk tussenbeide en vroegen de overtreders het vuurwerk te doven. Een aantal supporters keerden zich tegen de politie. Een agent greep even naar de wapenstok waardoor de sfeer grimmig werd. De aanstoker van het het Bengaals vuur kon gaan lopen. 

De Antwerpse politicus en Vlaams parlementslid (Open Vld'er) Willem-Frederik Schiltz werd door de politie gearresteerd omdat hij vuurwerk in zijn handen had. Hij werd bestuurlijk aangehouden. De politie had de hele dag waarschuwingen rondgestuurd dat gebruik van eender welk vuurwerk in een mensenmassa niet zou getolereerd worden.

In de loop van de avond werden in totaal acht personen bestuurlijk aangehouden. Eén man werd gerechtelijk aangehouden omdat hij nog geseind stond.  Politiewoordvoerder Wouter Bruyns: "De arrestanten werden meegenomen naar het politiekantoor op de Noorderlaan. Bij het einde van de ordedienst rond middernacht werden de arrestanten door de politie terug naar het stadscentrum gebracht. Zij mogen zich binnenkort aan een GAS-boete verwachten."

Bernaerts17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Van de Wal

  Hier in Antwerpen op het Theaterplein hebben ze fietsen vernield en zelfs gestolen.Glazen flesjes werden kapot gegooid onder de overkapping en ander afval gedumpt. De mensen zien het gebeuren terwijl ze gezellig op het terras van hun café zitten en doen niks.Ze bellen nog niet eens de politie.Er loopt hier al dagen een volledig psychotische kerel rond en als je de politie belt krijg je te horen: "Die loopt vroeg of laat wel tegen de lamp mijnheer"......

 • nicole degens

  oei, vuurwerk? Niet goed voor milieu en dieren. Daar gaat zijn madame niet kontent mee zijn ;)

 • Piet Beukenoot

  Zou het dan toch waar zijn dat de zetels in het parlement vol tuig zit?

 • guido vermeyen

  Schiltz zijn naam in de krant, missie geslaagd. Als je niets presteert in het parlement, moet je maar amok maken...flinke gasboete...en Bengaals vuur is dat milieuvriendelijk ? Eens aan zijn Groene vrouw vragen...of is het "Schijn groen ?"

 • van bogaert jeroen

  een politieker die tegen alle redelijkheid in gaat.... niets nieuws