Griepepidemie zet opmars verder

ANP XTRA
De griepepidemie in ons land zet zijn opmars nog steeds verder. Vorige week hebben 748 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor een griepaal syndroom, zo meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) in zijn wekelijks griepbulletin.

Daarmee ligt het aantal consultaties iets hoger dan de week voordien. Opmerkelijk, want rond deze tijd van het jaar begint de epidemie meestal net af te zwakken. Het lijkt er dus op dat de griepepidemie dit jaar langer zal duren dan anders, bevestigt viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst.

De piek is dit jaar minder scherp geweest dan andere jaren, maar we zitten op een hoog plateau. De acute overbelasting van de ziekenhuizen is daardoor minder hoog, maar de chronische overbelasting begint nu wel te wegen, aldus nog Van Ranst. Hij voegt er aan toe dat dezelfde situatie zich ook in Nederland voordoet. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robert dumortier

  Een dure grap die inentingen telt voor niks!

 • PETER PERMENTIER

  WAt zijn wij zwak geworden is het gewoon omdat we denken dat we die beestjes slimmer af zijn, wat blijkt nu die gaan in rust muteren en slaan terug antibiotica of niet, dus laten we het natuurlijk houden AUB,

 • rudi berghmans

  Vele zeggen de griep te hebben terwijl ze gewoon een luchtwegeninfectie hebben dat is iets helemaal anders he

 • chantal vanlaere

  Hier hebben ze ook duidelijk gezegd dat de prik niet werkte, en de griep zal sneller muteren dankzij de prikken

 • Jan Van Overveldt

  Ziekenhuizen liggen nu vol met ouderlingen die na een griepvirus-aanval nu een bacteriële longaandoening hebben, daar hun weerstand-systeem volledig verzwakt is. Stop eens met de anti-biotica waanzin, zou men mensen jongerlingen, werkenden en vooral ouderlingen van dag 1 anti-biotica gegeven hebben lagen de ziekenhuizen NU niet overvol.