Griepcommissaris Van Ranst overweegt klacht tegen Vlaams Belang-jongeren

Marc Van Ranst.
rv Marc Van Ranst.
Griepcommissaris Marc Van Ranst overweegt klacht in te dienen tegen de jongerenafdeling van het Vlaams Belang wegens privacyschending en schriftvervalsing, zo meldt Het Nieuwsblad zondag. 

Van Ranst is ontstemd omdat de VB-jongeren een flyer verspreidden onder migranten aan het Brusselse Maximiliaanpark waarop de contactgegevens van hem en een aantal andere academici staan. 

De flyer van de VB-jongeren was een reactie op een open brief waarin academici hadden opgeroepen om te stoppen met de ontmenselijking van vluchtelingen. Op de flyer stond te lezen dat de migranten onderdak en eten konden krijgen bij drie academici die de VB-jongeren er hadden uitgepikt: naast Van Ranst gaat het om Eva Brems en Petra De Sutter. Naast hun foto en e-mailadres stond er ook het adres en telefoonnummer van hun faculteit op. Bij Van Ranst werd ook zijn gsm-nummer vermeld. "Omdat het nummer ook gewoon terug te vinden is op de website van de KU Leuven", zegt VB-jongerenvoorzitter Bart Claes. 

Volgens Van Ranst overtreden de VB-jongeren hiermee de wet op de privacy en begaan ze allicht ook schriftvervalsing, "aangezien ze in mijn naam op hun flyer schrijven dat ik mensen uitnodig om bij mij te komen aankloppen". De griepcommissaris bespreekt maandag met zijn advocaat of hij klacht zal indienen. "Maar de kans is erg groot", aldus Van Ranst, die een eventuele schadevergoeding dan zou overmaken aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
218 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fredien Vandervekens

  Men zou voor minder griep krijgen. Prof. Van Ranst zoekt nu een tegengif voor het VB-virus. In een PoCo-labo !

 • Bernaerts Diane

  Fons Casteels: dat zijn telefoonnummer publiek is, geeft het VB niet het recht om pamfletten uit te delen waarop staat dat je bij hem "free food and housing" kan krijgen. Als ik jouw telefoonnummer van internet of uit het telefoonboek pluk, mag ik volgens jou dus ook pamfletten uitdelen met een uitnodiging voor een feestje bij jou thuis? En ter info: Van Ranst heeft al laten weten dat hij er geen enkel probleem mee heeft als die mensen daadwerkelijk met hem contact zouden opnemen.

 • robrecht Peeters

  Toegegeven heeft iets Tijl Uilenspiegel's in zich…….De professor zou 'De lof der zotheid' eens moeten lezen en de avonturen van den Tijl en Lamme Goedzak. Of lijdt hij aan zekere immuniteit voor humor?Zou kunnen...velen lijden na een zekere tijd wel aan een soort beroepsziekte? Wat houdt hem tegen om de VB jongeren lik op stuk te geven? Hou open deur dag.Wat denkt den Torfs ervan?

 • JAN krommentak

  Fantastische zet , nu moet hij het woord bij de daad voegen en is verbijsterd een vreemde reactie van iemand die zich zo engageerde voor deze mensen ze moesten zomaar eens komen aankloppen bij hem alles is goed zolang hij er zelf maar geen last van heeft en dat alles onder de noemer van respect voor elkaar alleen moeten ze niet bij hem zijn !

 • eric debanne

  Goed gedaan van die jongeren !