Exclusief voor abonnees

Gratis anticonceptie voor vrouwen met leefloon? “Je kan niet in een wet gieten welke groep geen kinderen meer mag krijgen”

iStock
Nu ook Leuven, als vijfde stad in Vlaanderen, gratis anticonceptie aanbiedt aan vrouwen met een leefloon, stelt zich de vraag of die maatregel niet in heel Vlaanderen moet worden ingevoerd. “Je kan niet in een wet gieten dat vrouwen geen kinderen meer mogen krijgen.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Aernoudt

  Francine Vanderstraeten, korter en correcter kan je het niet formuleren. En als toch gratis moet zijn, dan voor iedereen want in België hoe minder je doet hoe meer je krijgt en zijn inspanningen leveren zelfs stupide geworden.

 • Francine vanderstraeten

  Wat al veel zou helpen; het kindergeld afschaffen voor iedereen en dan kun je de kinderen krijgen die je zelf kan onderhouden.

 • VITAL OP DE BEECK

  Super idee en heel hoog nodig gezien de ellende die er nadien komt, gedragen door de gemeenschap voor tientallen jaren....

 • willem merken

  En morgen komen ze weer af met zoveel kinderen leven in armoede. Zien die dan gewoon niet dat al die dingen aan elkaar hangen en ja neem de drugsproblematiek ook maar bij.

 • Monique Asaert

  Alles goed en wel, maar de bevolkingsgroep die het zo moeten doen, wil er niet van weten,hoe hun je anders de wereld veroveren door er veel op de wereld te zetten...