Gouden tips leidden naar verdachte: “We wisten dat hij veroordeeld was voor verkrachting en geld nodig had voor drugs”

De zoekactie naar Julie Van Espen in de buurt van het Sportpaleis
BELGA De zoekactie naar Julie Van Espen in de buurt van het Sportpaleis
Toen de politie op zoek bleek naar een “belangrijke getuige” in de verdwijningszaak van de 23-jarige Julie Van Espen uit Schilde, liepen er meer dan 200 tips binnen. Ook enkele verwanten en kennissen van de man grepen naar de telefoon en bezorgden zo gouden tips aan de politie.

De “belangrijke getuige” die nu verdacht wordt van de moord op Julie van Espen, werd gefilmd door bewakingscamera’s van het nieuwe trainingscomplex van de Antwerp Giants in de Carrettestraat. Hij had het fietsmandje van Julie in zijn hand. 

Argwaan

Het mandje werd echter bewust niet getoond op de beelden die werden verspreid om geen argwaan te wekken. De speurders hadden een vermoeden wie de man zou kunnen zijn, maar het was niet zo makkelijk om hem terug te vinden omdat hij niet ingeschreven was.

Het was de familie van de man die zelf naar de politie belde. Het bleek om de 39-jarige Steve Bakelmans uit Antwerpen te gaan. De moordverdachte met een zwaar gerechtelijk verleden zou recent zijn werk en woonplaats zijn kwijtgespeeld.

Centraal Station en het Astridplein

“We wisten dat hij veroordeeld was voor verkrachting en geld nodig had voor drugs”, zegt een kennis aan VTM Nieuws. “We hebben ook onmiddellijk vanmorgen naar de politie gebeld om te zeggen: je moet niet in Antwerpen of Merksem zoeken, maar aan het Centraal Station en het Astridplein.”

Invallen

Vanochtend zijn er verschillende invallen geweest bij zijn naasten, maar daar werd hij niet aangetroffen. Op basis van zijn telefoongegevens kon men hem lokaliseren in Leuven en hem daar van de trein plukken, en vervolgens moeiteloos arresteren.

Het Antwerpse parket zal de moordverdachte morgen voorleiden bij de onderzoeksrechter.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Het mag ook gezegd worden dat ondanks het falen van een rechter de politiediensten en degene die het moordonderzoek hebben geleid zeer goed werk hebben geleverd. @Erik van malderen, daar verdienen ze niet genoeg aan.

 • berna van de winckel

  Mijn oprecht medeleven met de familie en vrienden van Julie. Heel veel moed en sterkte toegewenst. Mijn ontgoocheling en desillusie in ons gerechtsapparaat zijn nog maar eens bevestigd. Hoe arm is ons landje wanneer zijn regering de veiligheid van zijn burgers niet kan waarborgen.

 • ERIK M. VAN MALDEREN

  Welke goede advocaat spant een zaak aan tegen de Belgische staat?

 • Jan De Bisschop

  Triest failliet van het gerechtelijk systeem.

 • Janna Boonstra

  "We wisten". Hoe komt dat persoon weer los op straat?