Gordelfestival lokt 28.000 deelnemers naar Vlaamse Rand

BELGAONTHESPOT
Er hebben vandaag naar schatting 28.000 mensen deelgenomen aan het Gordelfestival. Dat zijn er iets meer dan de 26.000 van vorig jaar. Buiten enkele kleine valpartijen verliep het evenement zonder incidenten.

Het Gordelfestival wil de aandacht vestigen op het Vlaams karakter van de streek en wordt georganiseerd door vzw De Rand, de provincie Vlaams-Brabant, Sport Vlaanderen en Flanders Classic.

Blikvanger

Een blikvanger voor de editie dit jaar was de eerste Tourist Run in Tervuren, met een passage in de nieuwe, ondergrondse hal van het gerenoveerde Afrikamuseum dat in december de deuren opent. Er schreven 550 mensen voor in. 


De Gordelklassieker over 100 kilometer werd opnieuw in verschillende pelotons gereden, met voor het eerst gemotoriseerde politiebegeleiding. Hiervoor waren er zo'n 700 deelnemers, onder wie Vlaams minister Ben Weyts en Johan Museeuw. Zowel in Huizingen als in Tervuren werd voor het eerst een babydorp ingericht met een verzorgings- en speelhoekje. (lees hieronder verder)

BELGAONTHESPOT
BELGAONTHESPOT

Heel wat volk kwam ook opdagen voor de wieltjeswandeling in het park van Tervuren. In Huizingen was de 'Proef de streek-route' zeer populair. Daarbij konden lokale brouwerijen bezocht worden. 

Ook het VIKdorp (Very Important Kids-dorp) kreeg opnieuw heel wat jongeren over de vloer. Zowel in Huizingen als in Tervuren waren er ook optredens. De Kreuners sluiten het festival vanavond om 20 uur af op de Markt in Tervuren.

BELGAONTHESPOT4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick morel

  Nostalgie naar een verloren strijd.

 • Remus Bogaert

  Vroeger waren we daar met 100.000 , waar zijn die naartoe ?

 • Sven Kerstens

  Correctie, de Vlaamse anderstalige kant.

 • DOMINIEK COTTENS

  Ze willen de Vlaamse rand versterken. Waarom gaan ze daar zelf dan niet gaan wonen ?