Google verkoopt Chromecast nu ook in België

Chromecast van Google(links).
AP Chromecast van Google(links).
Google verkoopt zijn Chromecast sinds gisteren ook in België. Het gaat om een toestelletje om online video en muziek eenvoudig af te spelen op een televisiescherm. In de Verenigde Staten was het toestel al een tijdje te koop en in maart lanceerde de Amerikaanse internetgigant het al in verschillende andere Europese landen.

Het gadget lijkt op een USB-stick, maar wordt aangesloten via de HDMI-ingang van de televisie. Via een wifi-verbinding kan de gebruiker vervolgens online video en muziek afspelen op het tv-scherm. De smartphone, tablet of laptop dient als afstandsbediening. In België vraagt Google 35 euro voor een Chromecast.

Google laat ook weten voortaan ook online films te verkopen en verhuren in België, die kunnen afgespeeld worden via Chromecast. Daarmee komt er nog een concurrent op de markt van video-on-demand in ons land. Eerder raakte al bekend dat Netflix nog dit jaar start in België. Die eveneens Amerikaanse dienst biedt voor een vast maandelijks bedrag toegang tot een catalogus van films en series.