Golfspelers Beringen willen stinkende ganzen afschieten

UNKNOWN
De golfspelers aan de Paalse Plas in Beringen zijn het beu om door de uitwerpselen van Canadese ganzen te stappen. Ze willen ze laten afschieten. Maar de plaatselijke schepen van Leefmilieu denkt aan een diervriendelijker oplossing, zo schrijven de Coreliokranten.

"Als je een golfterrein neerplant naast een natuurgebied met water, dan weet je dat er vogels zullen zijn. Ganzen zoeken water op", zegt Gilbert Lambrechts (sp.a), schepen van Leefmilieu in Beringen bij de Coreliokranten. Hij stelt voor om de eieren weg te nemen tijdens het broedseizoen. "We zijn het erover eens dat er een probleem is, maar het zal niet binnen de kortste keren opgelost zijn. Tegen de winter moet het wel lukken."

500 ganzen

Ze zijn met een goeie vijfhonderd en ze doen hun boodschap op de golfterreinen. En daar kunnen ze bij de Millennium Golfclub niet meer om lachen. "Wie hier komt golfen, moet door de stront wandelen", klinkt het bij manager Florian Dohmen, vroeger al eens in de dij gebeten door een gans. "Er hangt een doordringende stinkende geur die nog het meeste doet denken aan de geur van kippen. Omdat ze met zo veel zijn, vervuilen ze ook het water."

Dohmen probeerde al eerder om de dieren te verjagen. "We hebben een valk ingezet, maar dat schrikte hen niet af. We hebben ze proberen te vangen, maar dat lukte ook al niet. We hebben een megafoon geïnstalleerd die de angstgeluiden van het dier nabootst, maar dat opzet hadden ze na twee weken in de smiezen. Ik ben te veel een dierenvriend om ze te laten afschieten, maar we hebben toch de jachtvereniging gecontacteerd. Daar wordt nu bekeken wat er kan gedaan worden." (dea)