Gokkende agenten verschijnen voor de Kansspelcommissie, niet voor de rechtbank

Illustratiebeeld.
Senne Van der Ven Illustratiebeeld.
Zestig Antwerpse agenten die betrapt werden op gokken, moeten niet voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft het Antwerpse parket beslist. Ze moeten wel voor de Kansspelcommissie verschijnen, die hen een boete kan geven. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

In de nasleep van het onderzoek naar de 'Bende van Toby en Sproetje', een groep corrupte politieagenten die arrestanten zouden hebben bestolen en afgeperst, ontdekten de speurders dat een aantal agenten zeer frequent en voor verbazingwekkend hoge bedragen deelnam aan online kansspelen.

Dat is echter verboden voor agenten. Ze kunnen zelfs niet deelnemen aan kansspelen omdat hun namen automatisch zijn opgenomen op een lijst van personen die uitgesloten worden van gokactiviteiten. Zo'n zestig politieagenten bleken dat verbod geregeld te omzeilen door gebruik te maken van de identiteit van iemand anders. 

Dossier voor de Kansspelcommissie

Het Antwerps parket heeft beslist om de gokkende politiemensen niet voor de correctionele rechtbank te dagen, maar hun dossier door te sturen naar de Kansspelcommissie. Volgens ingewijden wil het parket de betrokken agenten een ingrijpend correctioneel proces besparen. Bovendien behouden ze zo een blanco strafblad.

Eén gokkende politieman, die inmiddels werd ontslagen, moet zich wel voor de rechtbank verantwoorden. "Hij gebruikte de identiteit van nietsvermoedende burgers. In dat geval was er echt sprake van identiteitsfraude", verklaart een ingewijde. De zestig agenten die naar de Kansspelcommissie zijn doorverwezen, maakten gebruik van de identiteit van een directe naaste om te gokken.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  En waar hebben deze bewuste agenten het voorrecht vandaan?

 • emiel Clarijs

  Dit is nu het verschil tussen de Bart van Antwerpen, en de Bart van Mechelen, de ene zegt veel en doet weinig, de andere zegt weinig maar doet veel voor zijn stad.

 • Serge Aernoudt

  Geef ze een tweede kans.

 • Tom Faes

  Waar ? In Antwerpen wie is daar de baas van de politie ? Wie is daar de baas van de baas van de Politie .Das dezelfde man die altijd beweerd dat hij de voorbije zes jaar prachtig werk geleverd heeft . Of steekt hij de schuld weer op Jan, piet . Ik denk dat h jizoals gewoonlijk weer niet weet wat er in Antwerpen gebeurt., wegens ""gene tijd ""

 • rik lagrou

  Aan loon dat deze moeten werken en van alles niet mogen Maar wel moeten slagen in allerlei proeven Dus mogen geen lotto of dergelijk geen casino als daar zin in hebben Zou dit ook gelden voor politicus Dat je zoals anderen geen vals ID mag ??zeker ???