Goederentrein deels ontspoord in Schaarbeek: hinder beperkt

Goederentrein ontspoord in Schaarbeek.
Mark Baert Goederentrein ontspoord in Schaarbeek.
In de buurt van het station in Schaarbeek is deze nacht een goederentrein gedeeltelijk ontspoord. Dat meldt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. Er vielen geen gewonden en de trein vervoerde geen gevaarlijke goederen. De hinder voor het reizigersverkeer blijft beperkt.

De goederentrein bestond uit 28 wagens en was op weg naar het Franse Tergnier. Rond 1.20 uur ontspoorden de locomotief en de eerste wagen in de buurt van het station van Schaarbeek en kwamen ze daarbij op de openbare weg terecht, op de Vilvoordselaan. "Er vielen geen gewonden", benadrukt Baeken. "Er waren ook geen gevaarlijke goederen aan boord van de trein."

Waarom de trein precies ontspoorde, is nog niet duidelijk. Infrabel is een onderzoek gestart en de bevoegde instanties werden ingelicht. Het zal nog een tijd duren alvorens de trein kan worden weggehaald. "Momenteel loopt het onderzoek nog naar het ongeval met de ontspoorde trein in Schaarbeek", zegt Thomas Baeken. "Zolang het onderzoek loopt, zal er niets opgeruimd worden. Vannacht zal een kraan de trein terug op het spoor zetten. Daarvoor moet de bovenleiding uitgezet worden en om het treinverkeer niet te hinderen werd beslist om dit rond middernacht te doen."

Bij het ongeval raakten ook vijf geparkeerde voertuigen beschadigd, waaronder een vrachtwagen. Een bestelwagen is zwaar beschadigd. Hoe dan ook blijft de hinder voor het reizigersverkeer beperkt, klinkt het. "De treinen kunnen er makkelijk lokaal omgeleid worden", aldus Baeken.

Goederentrein ontspoord in Schaarbeek.
Mark Baert Goederentrein ontspoord in Schaarbeek.
Goederentrein ontspoord in Schaarbeek.
Mark Baert Goederentrein ontspoord in Schaarbeek.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gilbert Geldof

    Prachtige locomotief!