Goede doelen zien inkomsten wegvallen door coronacrisis

ACV Wiekevorst
De coronacrisis is een streep door de rekening van de goede doelen, zo waarschuwt de organisatie Donorinfo woensdag. Enerzijds bemoeilijken de maatregelen om het virus in te dammen de werking, anderzijds drogen de inkomsten op. Bijvoorbeeld omdat campagnes wegvallen of benefiets niet doorgaan.

De organisatie, die geven aan het goede wil stimuleren, roept in een persbericht op om “goede doelen en kwetsbare mensen nu niet in de steek te laten”.

De goede doelen moeten nu vaak hun werking volledig omgooien om de social distancing te respecteren. Denk aan organisaties die daklozen opvangen of kwetsbare kinderen of mensen met een beperking helpen.

Solidair zijn

De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor het financiële luik. De goed doelen hangen immers af van vrijgevigheid. Die inkomsten komen in het gedrang omdat acties en campagnes niet kunnen doorgaan. Broederlijk Delen bijvoorbeeld ziet de jaarlijkse campagne volledig in het water vallen.

"Het geven aan goede doelen zal in de komende maanden misschien op een andere manier moeten gebeuren dan mensen gewoon zijn. Wie vandaag solidair wil zijn met de meest kwetsbaren, moet goede doelen in de eerste plaats steunen door een gift te doen, via bankoverschrijving of online”, aldus het persbericht van Donorinfo.

Donorinfo staat in contact met bijna 250 organisaties in heel het land.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jelle Detavernier

  Wij hielden een snoepverkoop voor onze vzw en deze is ook voor een groot deel in het water aan het vallen. We denken er aan ons snoep die niet verkocht is weg te schenken in de plaats. Zo kunnen we misschien kinderen die in het ziekenhuis blij maken.

 • piet devlieger

  Het is misschien een goede oefening voor al die 'goede doelen' : zorg ervoor dat van alle ontvangen middelen het grootste deel niet naar de organisatie gaat maar naar diegenen die die middelen nodig hebben.

 • frederik saverien

  Gelieve eerst het maandloon te laten zien van al graaiers die verantwoordelijk zijn voor die 250 instellingen ik ben er zeker van dat iedereen zijn beugel zal sluiten.Het is niet de kleine man die moet geven maar degene met al hun grote wedden in deze organisaties.

 • Emi De graeve

  Bij de vele goede doelen kunnen nu misschien de bestuurders een duit in het zakje doen. sommigen verdienen veel te veel

 • Lucas Vissers

  Ons goede doel is nu het Corona monster te verslagen !