Exclusief voor abonnees

Goede doelen vrezen tientallen miljoenen te missen na schrapping duolegaat: “Dit treft kankeronderzoek, noodhulp en zelfs tijger in Cambodja”

photo_news
Na de woonbonus is er alarm over de schrapping van het duolegaat. Daarmee kon je verre familie laten ontsnappen aan een huiveringwekkende erfbelasting én schenken aan het goede doel. Verenigingen van klein tot groot vrezen samen tientallen miljoenen te mislopen. «Kankeronderzoek en noodhulp worden getroffen, en zelfs de herintroductie van de tijger in Cambodja.»

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jennifer Peeters

  Stond er niet in de nota van De Wever dat de erfbelasting tussen echtgenoten ging afgeschaft worden?

 • ka Van der Linden

  Om nog te zwijgen over de directeurs, onderdirecteurs, adviseurs, advocaten. Geen reizen meer naar exotische bestemmingen. Help!!

 • Ronny Martin

  en intussen weten we ook hoeveel de goede doelen die hiervoor de mankracht hebben naar goede doelen sturen.

 • Fritz De Pessemier

  Het zullen wel vooral de vele linkse NGO's zijn die een groot deel van hun goudmijn zien verdwijnen. Toch goed nieuws voor de staatskas, stop het verkwanselen van belastingsgeld.

 • Dan Midden

  Werd hoog tijd, nu nog de rest van de "schenkingen" aan goede doelen niet langer aftrekbaar maken. Waarom moet ik meebetalen aan de zogezegde goede doelen via hun belastingaftrek. Waar zitten nu de klagers ivm firmawagens? Firmawagens brengen de schatkist geld op, dit kost de staat geld, en iedereen wordt verplicht mee te betalen, doch hierover klaagt niemand