Goed nieuws voor Nutella-fans: grootste fabriek ter wereld heropent maandag

Photo News
De grootste Nutella-fabriek ter wereld, gevestigd in het Normandische Villers-Ecalles, heropent maandag na een kwaliteitsprobleem. Dat heeft Ferrero France bekendgemaakt.

Ferrero legde de fabriek dinsdag "uit voorzorg" stil nadat bleek dat er problemen waren met de kwaliteit van Nutella choco en van Kinder Bueno-chocoladerepen.

Onderzoek sindsdien toonde aan dat er geen enkel in de fabriek opgeslagen afgewerkt product een risico vormt voor de gezondheid, of voor de consument minderwaardig van kwaliteit is, zegt de groep. Daarom is beslist maandagmorgen de productie te hervatten.

De fabriek van Villers-Ecalles is de grootste Nutella-fabriek ter wereld. Dagelijks worden er zo’n 600.000 potten geproduceerd, goed voor een kwart van de wereldproductie. 

Nutella is overal ter wereld erg populair. De Ferrero-groep verdubbelde zijn omzet in tien jaar tijd tot meer dan tien miljard euro. In totaal telt Ferrero 22 fabrieken en heeft het meer dan 30.000 werknemers in dienst.
 

Dat sommige zoetebekken wel erg ver gaan voor een pot Nutella bewezen verschillende incidenten vorig jaar in Frankrijk: klanten gingen er toen bijna met elkaar op de vuist nadat chocopotten met 70 procent korting te koop werden aangeboden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • van roy jozef

    hoeveel lagen en liggen er al in de winkels en geconsumeerd toen het probleem boven water kwam?