Gijzeling in Drongen zonder bloedvergieten afgelopen

Jürgen Eeckhout
Een gijzeling in de Bollewerkstraat in Drongen is na een uitputtingslag die begon om 20 uur 's avonds afgelopen om 2.15 uur. Een mogelijk gewapende man gijzelde er zijn 80-jarige vader in zijn woning.

Omdat de geestestoestand van de dader niet stabiel was en omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had nam de politie geen enkel risico. Die kwam massaal ter plaatse. Zeker vijftig personeelsleden, inclusief speciale eenheden, kwamen ter plaatse. Een MUG en ook de brandweer stonden paraat voor het geval de gijzeling verkeerd zou aflopen.

Speciale eenheden kwamen ter plaatse om de man te kunnen oppakken. Die begonnen vanaf 1 uur geleidelijk aan steeds dichter naar de woning van de betrokken man te sluipen.

Uiteindelijk kon de gijzeling zonder bloedvergieten worden gestopt. De politie pakte de man op. De 54-jarige dader wordt vandaag voor de onderzoeksrechter geleid, die dan beslist over zijn verdere aanhouding. Voorlopig is het nog niet bekend wat de man bezielde. Zijn motief wordt onderzocht. "Er zijn tot op heden geen aanwijzingen dat het om een gijzeling ging", duidt het parket. "Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij dat de man met een wapen zijn woning binnenging en niet reageerde op hun vraag om het huis te verlaten." Ook de vader, een 84-jarige man, is gearresteerd. Hij had immers slagen toegebracht aan een politieman. Het parket zal hem dagvaarden in snelrecht.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy muis

    Hoe is het mogelijk je eigen vader en dan nog 80j te kunnen gijzelen? dan heb je toch geen bal respect voor je ouders!