Gijzeling bij vtm voorbij

UNKNOWN

Een drietal gemaskerde personen heeft een nachtwaker gegijzeld bij vtm. De gijzeling is afgelopen en de politie is bezig met een sporenonderzoek. Er vielen geen gewonden.

Gijzelnemers gewapend
De boeven verrasten zondagnacht de nachtwaker die aan de receptie zat en nog maar enkele weken aan het werk is bij vtm. Ze bedreigden hem en hielden mogelijk een wapen tegen zijn hoofd. Ze vroegen de man hen naar paratel te brengen, "een afdeling met computers", aldus een Belgajournalist ter plaatse. Waarom ze naar die ruimte wilden, is niet duidelijk.

Nachtwaker gekneveld
Op de tweede verdieping knevelden ze de man. Daarna vluchtten ze weg. De nachtwaker zou er dan in geslaagd zijn de politie te verwittigen.

Gebouw doorzocht
Toen Belga-audio journalisten rond 4.30 uur bij het gebouw aankwamen, was de politie al aanwezig. De journalisten mochten het gebouw niet in. De agenten (een tiental) waren het gebouw aan het uitkammen. Rond 5.30 uur kwamen de eerste politiemensen buiten en mochten de journalisten wachten in de hal. Rond 5.40 uur had de politie het hele gebouw doorzocht.

Binnen via dak
De nachtwaker zou in shocktoestand zijn, maar is niet gewond. De boeven zouden zijn binnengekomen via het dak en zijn weggevlucht via de noodtrap. De politie is momenteel bezig met een sporenonderzoek. (belga/vsv)