Ga naar de mobiele website
^ Top

Giften aan Maria voortaan ook via bankkaart of smartphone

Het offerblok in de OLV kapel.
Instagram Het offerblok in de OLV kapel.
In de Mariakapel van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen staat sinds kort een digitaal offerblok. Wie een gift wil doen, kan nu dus ook met zijn bankkaart of smartphone betalen. Dat is een primeur in ons land.

"We willen de Mariakapel zo toegankelijk mogelijk houden en dat betekent dat we ook moeten meegaan met de tijd", zegt Mia De Schamphelaere, voorzitter van de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw Lof, die instaat voor het onthaal in de Mariakapel.

"Veel jongeren hebben bijvoorbeeld geen muntjes meer op zak en betalen alles met hun bankkaart of smartphone en daarom hebben we besloten om een digitaal offerblok te installeren. Ook toeristen maken er graag gebruik van. De oudere bezoekers verkiezen vooralsnog het klassieke offerblok."

De vernieuwing gaat trouwens nog verder, want om zoveel mogelijk mensen te bereiken, heeft de Kapel een eigen website en is ze nu ook terug te vinden op Facebook, Instagram en Twitter via @OLVkapel.

Primeur! In de OLV kapel betaal je nu met je smartphone of bankkaart aan onze offerblok 2.0!! #kapel #maria #payconiq #payconiqinantwerp #antwerpen #thisisantwerp #kathedraal #kathedraalantwerpen

7 Likes, 2 Comments - Onze Lieve Vrouwekapel (@olvkapel) on Instagram: "Primeur! In de OLV kapel betaal je nu met je smartphone of bankkaart aan onze offerblok 2.0!!..."
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dorien Thys Dorien

  Elke religie is een menselijke uitvinding opgericht om de mensheid te beangstigen en in zijn macht te krijgen. Trap er alsjeblief niet in.

 • Didier Dossche

  Tja aangezien de offerblokken worden opengebroken door mensen met te laag inkomen( pensioen).van mij krijgen ze geen cent die zakkenvullers.

 • Berlinda Lenssens

  We geven al genoeg (tegen ons wil) aan de kerk En zijn gevolg

 • Thomas Willy

  Stort alles door naar de slachtoffers van molestatie.. en vergeet de kerk niet voor het strafrecht te laten verschijnen.

 • Tess Vanreusel

  Das er wel over... maar ja Gods wegen zijn ondoorgrondelijk... Kunnen we ook storten langs de App : Telegram ???

Meld een bug