Giften aan Maria voortaan ook via bankkaart of smartphone

Het offerblok in de OLV kapel.
Instagram Het offerblok in de OLV kapel.
In de Mariakapel van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen staat sinds kort een digitaal offerblok. Wie een gift wil doen, kan nu dus ook met zijn bankkaart of smartphone betalen. Dat is een primeur in ons land.

"We willen de Mariakapel zo toegankelijk mogelijk houden en dat betekent dat we ook moeten meegaan met de tijd", zegt Mia De Schamphelaere, voorzitter van de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw Lof, die instaat voor het onthaal in de Mariakapel.

"Veel jongeren hebben bijvoorbeeld geen muntjes meer op zak en betalen alles met hun bankkaart of smartphone en daarom hebben we besloten om een digitaal offerblok te installeren. Ook toeristen maken er graag gebruik van. De oudere bezoekers verkiezen vooralsnog het klassieke offerblok."

De vernieuwing gaat trouwens nog verder, want om zoveel mogelijk mensen te bereiken, heeft de Kapel een eigen website en is ze nu ook terug te vinden op Facebook, Instagram en Twitter via @OLVkapel.

Primeur! In de OLV kapel betaal je nu met je smartphone of bankkaart aan onze offerblok 2.0!! #kapel #maria #payconiq #payconiqinantwerp #antwerpen #thisisantwerp #kathedraal #kathedraalantwerpen

7 Likes, 2 Comments - Onze Lieve Vrouwekapel (@olvkapel) on Instagram: "Primeur! In de OLV kapel betaal je nu met je smartphone of bankkaart aan onze offerblok 2.0!!..."