Gezond en eenvoudig: Lidl opent tijdelijk 24/24 uur studentenrestaurant tijdens de blok in Gent

Lidl
Wat eten studenten vaak tijdens de blok? Frieten, pizza, pita, spaghetti… Het is een cliché, maar vaak ook realiteit. Uit een onderzoek bij vierhonderd Belgische studenten, uitgevoerd door iVOX in opdracht van supermarktketen Lidl, bijkt dat vier op de tien studenten het moeilijk vinden om gezond te eten tijdens de blok. Lidl wil daar een antwoord op bieden door in Gent tijdelijk een studentenrestaurant te openen. Dat zal 24 uur op 24 en alle dagen van de week open zijn.

Er is plaats voor 40 eters en Lidl belooft eenvoudige en gezonde maaltijden. Ook niet-studenten zijn er welkom.

Uit de iVOX-studie blijkt dat vier op de tien studenten aangeeft dat ze geen tijd hebben om tijdens de blokperiode gezond te eten of dat ze geen energie hebben om met gezonde voeding bezig te zijn. Meer dan de helft stelt dat ze gezonder willen eten tijdens de blokperiode dan dat ze momenteel doen. Een snelle en gezonde maaltijd vinden tijdens de blokperiode is voor ruim zes op de tien studenten moeilijk.

Ruim zes op de tien studenten stelt dat door gezonder te eten tijdens de blokperiode ze ook productiever zijn. Bijna de helft gelooft dat hun slaagkansen op de examens erdoor verhogen. Toch drinkt nog steeds een op de vijf van de mannelijke studenten alcohol tijdens de blokperiode.

Lidl opent het restaurant 'Straffe Kost' vanaf woensdag 23 mei tot zaterdag 23 juni aan het Woodrow Wilsonplein in Gent. Het personeel komt niet van Lidl zelf, maar via een evenementenbureau. Plannen voor verdere uitbreiding van het initiatief zijn er niet, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Buyck

    En valt het niet op dat er na 18u nergens nog broodjeszaken zijn? Dat in de supermarkt de maaltijdslaatjes enkel over de middag beschikbaar zijn... Een echte studentenstad zou broodjeszaken net moeten stimuleren om na 18u beschikbaar te zijn voor studenten, avondschoolcursisten, ... Gezonde voeding ook 's nachts want er zijn altijd nachtstudenten en cursisten en arbeiders of reizigers die extra vroeg of extra laat een vliegtuig, trein, ... hebben...