Gezochte terreurverdachte Samir El Yaakoubi opgepakt in Molenbeek

Archiefbeeld.
belga Archiefbeeld.
De Brusselse federale gerechtelijke politie heeft deze ochtend acht huiszoekingen uitgevoerd in een terrorismedossier. Samir El Yaakoubi, een verdachte waar de speurders specifiek naar op zoek waren, werd opgepakt in Molenbeek.

Volgens het federaal parket kaderen de huiszoekingen in een onderzoek naar een groep Syriëstrijders die al in 2014 vertrokken naar het conflictgebied.

Vijf huiszoekingen vonden plaats in Sint-Jans-Molenbeek, één in Jette, één in Asse en één in Anderlecht. Bij die huiszoekingen zouden ook een hoop spullen in beslag genomen zijn.

Hoewel in gerechtelijke kringen wordt bevestigd dat de teruggekeerde Syriëstrijder Samir El Yaakoubi werd opgepakt, bevestigt het federaal parket voorlopig enkel dat er een verdachte is opgepakt. Het parket geeft geen identiteit van de betrokkene mee. De opgepakte man wordt momenteel verhoord en zal morgen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.
87 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Andreas Convents

  Hun tipgever kan ze nu niet meer waarschuwen nu hij zelf opgepakt is.

 • Eddy Claes

  Volgens de Groen en de Sossen is er in Molenbeek niets aan de hand ! Nonsens ! In Molenbeek is al jaren lang een liberaal burgemeester !

 • Samuel Peeters

  De linkse VRT docu- reeks over het zo fijne Molenbeek staat in groot contrast met de realiteit!

 • Eddy Claes

  Dat zoiets kan gebeuren in Molenbeek waar een liberale burgemeester altijd zoveel zorg besteedt aan veiligheid en integratie.

 • Billy Valcke

  Lang leve de open ongecontroleerde grens...B is een ramp.