Exclusief voor abonnees

Gezocht: kapitein voor zwalpend schip

Charles Michel laat het roer sneller dan verwacht los

Charles Michel trekt al begin november de deur van de 16 achter zich dicht.
Photo News Charles Michel trekt al begin november de deur van de 16 achter zich dicht.
Sire, er is geen regering meer. Die is er al meer dan 300 dagen niet meer. Maar de restregering in strompelende zaken is nu ook onthoofd: Charles Michel (MR) trekt vroeger dan verwacht de deur dicht. De volgende kapitein komt aan het roer van een schip dat al tweederde van de originele crew verloor, geen vaart kan maken en zelfs tegenwind pakt. 

“President elect of the European Council/Président élu du Conseil Européen”, met daaronder: “Premier Ministre de Belgique /Prime Minister of Belgium”. Zo omschrijft Charles Michel zichzelf op Twitter. De volgorde van zijn biografie is niet onbelangrijk, net als de talen waarin hij zich voorstelt: Engels en Frans, geen Nederlands. Charles Michel stopt vroeger dan gedacht als premier, maar de Franstalige liberaal vertoeft al langer met zijn hoofd in Europese regionen. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan leysen

  Binnenkort gaan ze de laatste meubelen uit dat zinkend schip halen, ale wat ervan overschiet tenminste want ook die meubelen kraken en zijn aan het rotten in dat brakke water dat reeds lang in het schip aant lopen is, denk niet dat er nog veel van overschiet, we zullen gewoon opnieuw zullen moeten beginnen en een hele hoop schuld mee moeten dragen, schuld die veroorzaakt is door jaren wanbeleid en doorgeefpolitiek. Wedden dat Reynders en Michel binnenkort kritiek geven op Belgie vanuit Europa?

 • jaak Peeters

  Meneer Bervoets: dat plan bestaat. Ga eens te rade bij uitgeverij Egmont en nu, sinds kort, bij de VVB. Maar uw informatie is nogal eenzijdig. Beetje beïnvloed door de 'logica' van Beweging.net, misschien?

 • werner Van der Kelen

  Gezocht: kapitein voor zwalpend schip, dat is toch wat licht uitgedrukt, zou beter zijn "zinkend schip"

 • Marc Sierens

  Wie als kapitein het zinkende schip verlaat is laf en onwaardig nog een job in de politiek uit te voeren,maar Europa is de reddingssloep waar het vol zit van die figuren de Belgen alleen die er in zitten spreekt boekdelen.

 • FRANS DE ROUCK

  De1ste matroos laat vrouwen en kinderen achter op een zinkend schip en kruipt in de reddingssloep Europa genaamd. De gewone matroos den Didier Reynders is op een vlot geprongen richting eiland Europa. Eigen welzijn en carriere eerst en vooral laat de rest maar verdrinken. Zielige bende in feite.