Gezocht: gewapende overvaller die twee keer zelfde apotheek in Sint-Pieters-Leeuw viseerde

Federale Politie
De federale politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van overvallen op een apotheek in Sint-Pieters-Leeuw. Op 9 mei en 25 juli 2018 werd apotheek ‘Moonen’ aan de Olmenlaan twee keer het slachtoffer.

Op 9 mei om 17.14 uur kwam een man met een sjaal voor zijn gezicht de apotheek binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij de kassa te openen. De dader plaatste een voorwerp tussen de deur zodat hij niet zou opgesloten kunnen worden. Hij stak zijn buit in een witte plastic zak en verliet in looppas de plaats van de feiten. De dag voordien, op 8 mei, werd dezelfde persoon gefilmd door de bewakingscamera’s toen hij de buurt verkende.

Zeven weken later, op 25 juli 2018, pleegde dezelfde dader opnieuw een overval op de apotheek. Hij bedreigde het personeel dit keer met een mes en eiste zo het geld uit de kassa. Op het ogenblik dat hij vertrok, liet hij zijn mes vallen. Hij raapte het snel terug op en liep nadien weg.

De dader is van Noord-Afrikaanse origine en is zowat 1m75 lang en mager. Hij is ongeveer 25 jaar oud en heeft een getaande huid. Hij heeft donker haar en donkere ogen. Zijn gezicht is lang en smal en hij spreekt Frans.
 Op 09 mei droeg hij een zwarte training, een zwarte pull, witte sportschoenen en een zwarte sjaal. Op 25 juli droeg hij een zwarte trainingsbroek met rode laterale banden.

Hebt u meer informatie over dit feit? Gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Federale Politie10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  mei en juli we zijn november kunnen ze nog langer wachten volgende keer?

 • Cor Dierckx

  Ik begin te denken dat het stilaan toegelaten is!

 • Peter Stadtfeld

  De eerste keer iets vergeten waarschijnlijk.......

 • Conny Van den Bosch

  Wat voor zin heeft het om de politie te helpen zoeken? Stel dat ze hem pakken, dan laat de rechter hem toch weer vrij of zit ie hoogstens enkele maanden in de cel. Vreemde criminelen zou men na een eerste criminele daad dadelijk op een vliegtuig moeten zetten en afleveren in hun thuisland.

 • Glen Van Bruyssel

  Nee Guido,het is crapuul dat ze met familie en al op het vluigtuig moeten zetten wanneer ze hem pakken. Helaas,verder dromen zeker.