Gezocht: bestuurder witte bestelwagen die jonge veldrijder omver maait en wegvlucht

Eerste rit eindigt in ziekenhuis

Elinio De Neve lag eerst op de afdeling intensieve zorgen maar mocht intussen verhuizen naar een gewone ziekenhuiskamer.
Hans Verbeke Elinio De Neve lag eerst op de afdeling intensieve zorgen maar mocht intussen verhuizen naar een gewone ziekenhuiskamer.
Elinio De Neve herstelt in het ziekenhuis van een ongeval met vluchtmisdrijf waarvan hij gisteravond in het West-Vlaamse Aarsele (Tielt) het slachtoffer werd. De 16-jarige veldrijder werd op zijn fiets aangereden door een witte bestelwagen. "De bestuurder stopte eerst maar reed dan doodleuk weer weg", zegt de vader van Elinio. "Dat is laf."

Het ongeval gebeurde om 18.15 uur in de Haantjesstraat in Aarsele. "Elinio was kort voordien bij ons thuis in Kanegem vertrokken voor een eerste ritje met zijn zuurverdiende carbonfiets die hij nog maar pas tweedehands heeft gekocht", zegt zijn vader, David De Neve (40). "Op een bepaald moment hoorde hij achter zich een voertuig naderen. Een ogenblik later wordt hij aangereden en komt hij zwaar ten val. Net voor hij even het bewustzijn verloor, zag hij hoe de aanrijder stopte, uit zijn witte bestelwagen stapte, even rondkeek en vervolgens weer instapte en wegreed." 

In het ziekenhuis bleek dat de jonge wielrenner tal van kneuzingen en schaafwonden had opgelopen aan de rechterkant van zijn lichaam. "Uit onderzoek is inmiddels ook gebleken dat hij verschillende kleine bloedingen in het hoofd had", weet David. "Gelukkig droeg hij z'n helm. Die heeft hem waarschijnlijk het leven gered. De afdeling intensieve zorgen heeft hij intussen mogen verlaten maar hoe lang Elinio in het ziekenhuis zal moeten blijven, weten we niet. Hopelijk mag hij snel weer de oude worden." 

"Het maakt me woest"

David De Neve is niet te spreken over het feit dat de aanrijder vluchtmisdrijf pleegde. "Het maakt me woest. Elk van ons kan een ongeval overkomen en daar is nooit kwaad opzet mee gemoeid. Maar neem dan je verantwoordelijkheid: stop en ontferm je over het slachtoffer, bel de hulpdiensten, noem maar op. Wegrijden, is laf." 

Elinio was erg onder de indruk van het ongeval maar volgens zijn vader zal hij op termijn wel weer op de fiets stappen. "Hij houdt van cyclocros hoewel hij pas vorige winter proefde van de sport. Hij reed enkele wedstrijden bij de LRC, de Landelijke Renners & Crossers, en kreeg de smaak te pakken. Zonder specifieke voorbereiding en technische ervaring koerste hij enkele puike plaatsen bijeen. Misschien zit het wel in de genen. Ik ben zelf ook cyclocrosser geweest, reed destijds nog samen met toppers als Sven Nys en Bart Wellens. Het doet me dan ook plezier dat Elinio dezelfde weg op gaat. Hij zit natuurlijk een beetje in met die fiets, waar hij hard voor gewerkt heeft om 'm te kunnen kopen. Maar voor zover ik heb gezien, zal de schade waarschijnlijk nog meevallen. Behalve mocht blijken dat er bijvoorbeeld een barstje zou zijn in het frame. In dat geval is de fiets niet meer bruikbaar." 

De Neve wil dat er ruchtbaarheid gegeven wordt aan het ongeval, in de hoop dat de aanrijder zich alsnog zou melden bij de politie. "Of misschien zijn er wel mensen in de buurt die iets gezien hebben dat nu plots relevant blijkt te zijn.
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rik lagrou

  Weer een leven verpest opnieuw leren stappen en dergelijke Hopelijk had deze Familie een familiale verzekering +hospitaal al is minimale dekking

 • Gaston FOUBERT

  Wat ik niet begrijp is dat men om 2 uur 's nachts de ganse buurt wakker toetert om thuis gebrachte vrienden slaap wel te zeggen, maar het teveel is om dat toeterke ook te gebruiken wanneer ze op een smalle baan achter een fietser rijden om hem te verwittigen dat ze er aankomen.

 • guido vermeyen

  Helaas dagelijkse kost geworden. Is er vluchtmisdrijf, dan de straf maal 10, dat is een laffe daad. Helaas in België en nitwits van rechters, is een veroordeling een lachertje.

 • jan dessers

  Nu, 4 uur in de morgen..het is 26 graden in mijn ziekenhuiskamer..niet aangenaam..dit komt er nog bovenop voor de jonge renner..spoedig herstel..

 • Karel Van Campenhout

  Bij veel mensen, niet allemaal is er geen normbesef meer. Wat een triestige maatschappij is het hier aan het worden.