Exclusief voor abonnees

Gezocht: Belgen die op fietsdieven willen jagen

Nederlandse fietsfabrikant zoekt 'bike hunters' in strijd tegen toenemende fietsdiefstal

RV / VanMoof
Ieder kwartier wordt in ons land een fiets gestolen, maar wie ooit al aangifte ging doen, weet dat de politie niet veel meer doet dan knikken, tikken en klasseren. Komt de Nederlandse fietsfabrikant VanMoof nu met de oplossing? In Amsterdam richtte de fietsenbouwer een team van 'bike hunters' op die gestolen fietsen met een traceersysteem lokaliseert en dieven opjaagt. Met succes, want 70 procent van de gestolen fietsen wordt gerecupereerd. In België zijn nog geen 'bike hunters', maar VanMoof wil ze beginnen rekruteren. De Fietsersbond is enthousiast en hoopt dat ook Belgische fabrikanten op de kar springen. "Dit systeem verdient navolging."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Mathys

  Als de overheid het vertikt om een probleem op te lossen , dienen de burgers het zelf te doen. Een belangrijk aspect van deze zaak is dat beleidsmakers zich liever profileren door mekaar te blokkeren dan een probleem op te lossen door samen te werken.

 • Chris Fabel

  Het stelen van een fiets om met naar huis te rijden is getransformeerd naar grootschalig in bende stelen van dure fietsen. Eens te meer hebben zachte heelmeesters stinkende wonden gemaakt en daar kan geen enkele politieagent tegenop. De heersende straffeloosheid komt als een boemerang in ons gezicht geknald.

 • michel kenens

  gewoon alle fietsen voorzien van een chip

 • Andy De Schieter

  Er is heus wel een wet die verbied van je eigendom te verdedigen. Inbreken in andermans woning (kraken dus) is zelf niet strafbaar.

 • Luc Rems

  Altijd weer dat gezaag tegen de politie. Wat kunnen zij eraan doen als uw fiets gestolen is? Aan elk huis in België aanbellen voor een huiszoeking, op zoek naar uw fiets? 24/24 alle agenten laten zoeken naar uw ene fiets? Dat is hetzelfde als zoeken naar een naald in een hooiberg. Get a life people, glazen bollen bestaan niet.