Gezin krijgt gezelschap van muis in Gentse McDonald's

Een gezin dat afgelopen weekend ging shoppen in Gent, zag het dagje uit op een akelige manier aflopen. Toen ze na afloop nog een hapje wilden gaan eten in de McDonald's in de Martelaarslaan, kregen ze er het gezelschap van een muis. Niet erg hygiënisch.

Toen ze de gerante over de ongenode gast op de bovenste verdieping aanspraken, kregen ze naar eigen zeggen een verontrustend antwoord. "We weten het, je zou eens moeten weten hoeveel vergif daar boven ligt", schrijft Pieter-Jan Barbez op Facebook. Toen hij opwierp dat er een speelhoekje voor kinderen vlakbij lag, kreeg hij vervolgens als antwoord: "Wat moet ik dan doen? De boel sluiten?"

Bij McDonalds ontkennen ze niet dat er een muizenprobleem is aan de Martelaarslaan, wél dat er vergif in het restaurant zou staan. "McDonalds neemt het gelijkvloers en de eerste verdieping in", zegt Kristel Muls van de communicatiedienst. "Daar achter ligt een opslagplaats die niet van ons is. Vermoedelijk zit er ergens een gaatje in de muur tussen het restaurant en de opslagplaats, waardoor muizen hun weg hebben gevonden. Zodra het probleem gesignaleerd is, hebben we een verdelgingsfirma gecontacteerd. Zij hebben vergif verspreid in de opslagplaats, niet in het restaurant, want dat mag uiteraard niet. In het restaurant staan wel zwarte bakjes. Dat is geen gif, het zijn detectiedoosjes. Zo kan de verdelgingsfirma zien of er toch nog muizen in het restaurant rondlopen."

Pieter-jan Barbez | FacebookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.